Lu-dighet og ord

Kuling har en (joda, mange, egentlig) egenskap som jeg virkelig, virkelig digger! Han har usedvanlig lett for å lære seg ord.

Det gir uvante muligheter spesielt i innlæringen av nye adferder, for eksempel da jeg lærte ham utgangsstilling (på begge sider parallelt), kunne jeg legge på kommandoen før jeg fjernet targeten, og dermed slippe forvirringen rundt hvilken side han skulle til (noe som var vanskelig med Orkan).

Nå som han er skadet og ikke kan aktiviseres sånn som vi pleier (med mye fysisk trening og en del agility), påpekte Siv at jeg har en gylden mulighet til å trene lydighet. Bombe at det kom fra akkurat henne! Takk for litt lydighetspress, Siv 😀

Riktignok er ikke så mange av klasse 1-øvelsene stillesittende, så det kan nok tenkes at vi snuser litt på neseprøve og sånt. Foreløpig pusler vi med fellesdekk. Og det er her dagens fryd over ordinnlæring oppstår.

Vi har shapet dekk med haken i bakken en økt eller to tidligere, så på et par klikk fikk vi det frem igjen. I løpet av én eneste økt, kan han nå kommandoen “flat”. Det er så himla praktisk! Ingen av mine andre hunder har kunnet kjede nyinnlærte adferder allerede i første økt med ordet på. Kuling kan nå sitte i utgangsstilling, dekk, flat, sitt, osv i ulike varianter. Gir helt andre muligheter til proofing, for eksempel, i tillegg til at jeg bare er rent genuint imponert. Gøy!

Lu viser frem sin nyinnlærte “flat” 🙂

One Comment on “Lu-dighet og ord

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: