Kulings skade

Etter en uke har vi nå byttet til ny skinne, som er polstret bedre og vridd litt sideveis (han hadde fått noen gnagsår av den forrige). Ved kontrollen så alt veldig bra ut, senen er ikke hoven og faktisk helt lik å kjenne på som den på det andre frambeinet. Gode nyheter!

I løpet av den siste uken har jeg snakket med flere som har peiling på slike skader, både veterinærer og folk som driver med agility (hvorav noen som har peiling på begge deler). Jeg har fått anslått rehabiliteringstider på alt fra tre uker til et halvt år eller mer.

I går fikk jeg endelig tak i den eneste jeg virkelig stoler på; Laxmi. Hun skal se på Kuling 10. mai, når han har fått av skinnen for siste gang. Slik det lyder foreløpig, virker det ikke helt på jordet å starte forsiktig opptrening etter en måned (skinnen skal av etter tre uker totalt), spørsmålet er bare hvor lang tid og hvor gradvis opptreningen må skje.

I mellomtiden forsøker jeg å holde ham aktivisert, uten å bevege seg alt for mye. Litt bevegelse er heldigvis greit, han har fått sitte på start i alle løpene i Arendal (og fått belønning for fem av seks, i det sjette lurte jeg ham ved å begynne å løpe), og han får lov til å leke litt hjemme. Enda godt det ikke er mer alvorlig, tør ikke engang å tenke på hvor sprø han hadde blitt om det var total hvile i bur som gjaldt! Et lite startklipp fra Arendal:

En annen ting jeg er veldig glad for, er at senen ikke ble verre skadet enn den faktisk ble. Har lest en del om slike skader nå, og innser at hvis den hadde vært kuttet helt over, ville vi snakket et helt års hvile, og antagelig aldri noen agilitykarriære. For de som ønsker detaljer snakker vi her altså et kutt på noen få millimeter, og ganske ok prognoser på litt sikt. Fryktelig kjedelig situasjon å havne i, men likevel milevis bedre enn det kunne ha vært…

I mellomtiden pusler vi med slike saker, som kanskje skal bli lydighets-aktige på sikt? Han er sånn passe sprø av å måtte være i ro så lenge! Nok et eksempel på at border collier gjerne har lavere energikostnad for å bruke bena enn hodet :-p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: