Kulings skade

Her er en anatomitegning av senene i hundens framben (sett fra baksiden av benet og undersiden av foten):

Jeg vet ikke hva alt heter på norsk, men den senen Kuling har skadet er “Superficial digital flexor“, og den har altså fått et kutt rett ovenfor der hvor den går sammen til én sene, altså ved carpal joint, eller håndleddet. Omtrent der hvor pilene til Ulna og Radius står.

Etter gode beskjeder hos Laxmi sank hjertet mitt noe enormt da han begynte å halte verre i går. Det virker som om vevet rundt senen er hovent (sånn som når man sier at hester fyller i kodeleddet). Isposer, rimadyl, så lite bevegelse som mulig, og forsøk å ikke bekymre deg, sa Laxmi. Men jeg er så urolig at jeg nesten ikke orker å puste…

Min aller beste lille Lu! Bli frisk ❤

6 Comments on “Kulings skade

  1. Aha. Jeg ser, men forstaar bare litt mer enn da vi snakket sammen. Det at senen er skadet like proksimalt for der hvor den er gaatt sammen til en, betyr nok at jeg ville vært enda litt mer forsiktig. Du kan se paa det som en ledningsbunt og ikke en solid ledning: Noen fibre til (forslagsvis) de midtre tærne kan være kuttet helt over, mens de som ligger under er helt intakt.

    Like

  2. Aha, I see. Jeg har hele tiden trodd at det var den som heter Ulna på bildet som var skadet, jeg trodde den var festet i carpalbenet og endte der. Men Laxmi trodde det var digital flexor og hun har nok rett.

    Like

  3. Merkelig. På et menneske ville det vært ekstensor. Definitivt. Men liten praktisk betydning.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: