Hoppteknikk for rekonvalesenten

Et av de viktigste leddene i å bygge opp Kuling etter skaden, er hoppteknikktreningen. Både for den mentale delen (forståelsen av hvordan han skal beregne blant annet avstander, krefter og høyder) og for den muskulære biten (som jeg deler i automatikken for gode bevegelser i muskelminnet og selve styrken og balansen).

I dag plukket jeg frem en øvelse vi puslet litt med i fjor sommer:

Den starter med en basic grid, i dag i form av tre hopp og tre bums (annenhver), med seks fot mellom. I enden av den ligger en bøyd tunnel, som fører til en power grid på 35 cm høyde og med 12 fots avstand.

Den første delen av øvelsen lærer ham å samle seg og korte inn skrittene, selv om det ligger en tunnel foran og frister. Den siste delen lærer ham å balansere og strekke ut på rett linje, for eksempel når man driver ut mot mål. Det er forresten her jeg har lært ham “finish”-kommandoen, som betyr “glem meg, fullfør denne rette linjen til mål” sånn omtrent.

Ideelt sett vil jeg at han skal klare dette i omvendt rekkefølge også, men foreløpig er det alt for vanskelig å samle seg til en basic grid når man kommer fra full fart 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: