NM-tanker på generelt grunnlag

Jeg har lyst å si noe om banene og nivået på NM, men det er lett at noe sånt kommer helt feil ut. Skal forsøke forsitkig: I small var det eneste som skulle til for å komme på pallen var å ikke diske. Det var altså bare såvidt at pallen ble fylt i small, og jeg tror det var noenlunde tilsvarende i medium og large. Vinnerne var ikke feilfrie. Ikke ett eneste vondt ord om de som fikk det til – de var best! Gratulerer! Og det var søren ikke lett det de fikk til (jeg fikk det jo altså ikke til selv).

For Orkan er dagens praksis strengt talt en fordel, han er ikke blant de aller raskeste. Men jeg synes det er synd at det blir sånn, år etter år, at det ikke er tiden som skiller i toppen, men evnen til å komme gjennom uten disk. Resten av året handler agility aller mest om fart og små marginer. Slik som NM fungerer i dag, speiler det ganske dårlig hvordan agility er til vanlig, spesielt altså med tanke på farten.

Kanskje man skulle gjort som svenskene, og hatt kvalifiseringen gjennom året i stedet for lørdagen (da hadde vi hatt litt mer å kjempe for klasse 3 resten av året også!), og latt NM bestå av bare to løp?

I tillegg tror jeg vi trenger flere vanskelige baner gjennom resten av sesongen, og kanskje enklere baner på NM? Når 50% disker i flere av banene (og NM i praksis består av fire individuelle løp) blir det naturlig nok ikke så mange igjen til å kjempe om pallplasseringene?

3 Comments on “NM-tanker på generelt grunnlag

 1. Sier meg hjertens enig med deg Ingerid.
  En kvalifisering året gjennom ville vært mer rettferdig med for eksempel dine beste 5 løp i løpet av året…

  Like

 2. To eller tre plasseringer blant de 15% beste i klassen, for eksempel? Man får vel i så fall regne på hvor mange som ville blitt kvalifisert under hypotetiske regler de siste fem årene, men dette er jo bare tanker enn så lenge…

  Like

 3. mye kan og bør gjøres annerledes med NM.

  vet ikke hvor mange som følte den store mesterskapsfølelsen i helgen.. ikke for mange tipper jeg.

  neste år er det D4A igjen.. hurra…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: