Orkan, NM 2012

Først: vi oppnådde målsetningene våre! Jeg hadde ganske god kontroll på nervøsiteten (på lørdag gledet jeg meg skikkelig til løpene!) og vi kvalifiserte oss til finalen. Vel i finalen gikk det ikke så veldig bra, delvis på grunn av at jeg var i elendig form. Film:

I kvalifiseringen fikk Orkan to veldig uvante feil: to riv, og en feltfeil. Jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger han har fått feltfeil på konkuranse, og det samme gjelder rivene. Vegringen i hoppløpet var mer forventet, det var en vanskelig sekvens å handle, og den var strengt talt ikke regelrett heller, med tanke på avstanden… Så omtrent slik ut:

Mange hunder stusset rett over 2 til baksiden av 3, jeg prøvde å safe mot det, og sendte ham derimot rundt hele 3. Vegring.

På søndag var ikke helsen min på lag. Nok om det, men jeg ser at jeg kunne vært tydeligere der vi disket i det første løpet. I ag-finalen tok Orkan meg igjen over bommen (alle de andre handlet den sekvensen på samme måte såvidt jeg vet, og ingen av dem fikk kræsj) og kræsjet i bena mine. Jeg kunne ikke se ham mellom bena mine, men kjente at jeg tråkket på ham og sparket ham, og til slutt falt jeg mer eller mindre frivilling, for å unngå å tråkke mer på ham. Jeg var skikkelig redd for å skade ham alvorlig, en ordentlig ubehagelig opplevelse… Forresten hadde vi allerede disket på at jeg løp over enden av oppgangen til bommen.

Dette var forresten mitt siste NM med Orkan. Etter EO er Orkan fullt og helt Sigurds konkurransehund, og med mindre noe spesielt skjer kommer jeg og Orkan altså bare å gå én konkurranse til sammen, vi avslutter med EO og håper det blir en god opplevelse 🙂

Forklaringen ligger i at helsen min ikke holder til å konkurrere med mer enn én hund av gangen, jeg trenger de timene med hvile mellom løpene. Jeg er glad for at Sigurd vil fortsette med Orkan, så ble det ikke særlig vanskelig for meg å velge å prioritere Kuling 🙂

2 Comments on “Orkan, NM 2012

 1. Synes Orkan hadde kjempe fin fart i det første løpet! Likte attituden hans!

  På hoppløpet på søndagen ser det ut fra filmvinkelen som du fører han mot tunnelen?

  Når du faller er Orkan flink og søt som prøver å unngå beina dine ihvertfall 🙂

  Like

 2. Ja, jeg var utydelig der, i hoppløpet på søndagen. Orkan pleier ikke å trekke mot tunneler, så jeg pleier ikke å trenge å være så tydelig heller, men det er som kjent lett å være etterpåklok :-p

  Ser av filmer fra de siste årene (nesten alle konkurranseløpene hans finnes på film!) at han jevnt går fortere og bedre. Jeg gleder meg veldig til å følge ham og Sigurd fremover. Litt surt å gi seg selv, men det holder for meg med én hund…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: