Magesår continued

Trofaste lesere vet vel en hel del om Orkans magesår allerede, og jeg skal ikke gjenta for mye, bare kjapt forklare at Orkan var veldig syk i 2009, og at han siden dengang har klart seg stort sett uten syredempende medisiner så lenge han får mat ofte (det der med maten er forresten et evig stress, fordi han legger på seg).

I forbindelse med EO satte jeg ham på Losec litt for sikkerhets skyld, siden det ble mange lange reisedager og rot med foringsrutinene. Sikkert ikke bare derfor, men fordi han var på alenetur med meg og Sigurd, blomstret han virkelig de dagene, og var generelt i storform. Det fikk meg til å lure på om han kanskje kan ha godt av å få medisin hver dag selv om han ikke viser symptomer (kvalme, magevondt etc)?

Derfor får han nå medisin forebyggende i stedet for bare som tiltak når han viser kvalme (hvilket han gjør veldig sjelden). Medisinen påvirker ikke allmenntilstanden slik at den er å regne som doping, den reduserer bare produksjonen av magesyre. Ulempen er at den er grisedyr. Så det føles litt ekstravagant å gi den hver dag når jeg ikke vet om det er behov. Men hva gjør man vel ikke for en liten majestet? En periode, i hvert fall. Så får vi se om vi blir klokere av det.

Det er ikke lett å bedømme formen på en hund som ikke kan forklare om han har vondt i magen eller ikke. Når Orkan er sur og irritabel en dag, lurer jeg alltid på om det er magen som plager ham. Men de fleste har vel dårlige dager, magesår eller ikke? På mange måter er det enklere med sykdommer som synes utenpå (det kan jeg forsåvidt skrive under på for egen del også…). Hvis jeg kunne stole på at han ikke hadde vondt i magen så lenge han ikke er kvalm (da slikker han på alt mulig og blir synlig uvel), hadde det jo ikke vært noen sak…

Orkan i en typisk tvilssituasjon: vil ha kos (hvilket er et dårlig tegn), men er ikke opplagt syk. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: