Demotivert

Sliten og demotivert. Faktisk. Siden vi ikke har fått konkurrert noe særlig i år, har jeg meldt på en del småstevner nå i august og september. Først var det dobbelstevne i Fredrikstad, på lørdag var vi i Oslo, og på søndag skal vi til Drøbak. Kuling og jeg.

Men vi får det jo ikke til! Da jeg debuterte med Lu i februar, føltes det som at jeg hadde en veltrent og kontrollert hund, det var rett og slett bare å gå inn på banen og gjøre det. Og det gjorde vi. Etter skaden og farten og alt det der, er det en helt annen historie…

Det går for fort, jeg klarer ikke å henge på farten hans med stor nok presisjon, og han klarer jaggu ikke å hoppe ordentlig når han insisterer på at alt skal gå så forbannet fort heller. Ikke for at han ser så rask ut, men når han hadde vunnet med ti sekunder hvis det ikke var for rivet, så kan dere jo bare gjette hvordan det føles å forsøke å henge med i svingene…

Jeg skjønner ikke helt hvordan vi skal få det til heller, egentlig. Mer trening, joda. Men det er ikke noen spesifikke ting vi ikke klarer, som vi bare kan sette igang og trene på. Vi sliter litt med alt, egentlig. Og dessuten er det hormonene oppå alt det andre. I helgen var han enten dypt inne i hormontåka uten interesse for agility, eller så gira at han ikke klarte å konsentrere seg likevel. Tjolahopp, tjolahei.

Kanskje jeg ikke burde filosofere så mye over konkurransefremtiden vår når jeg er såpass sliten (for ja, jeg er rimelig dau etter agilitykonkurranse og 30-årslag på samme helg), men akkurat nå skulle jeg ønske at noen kunne fortelle meg at de har sett inn i fremtiden, og kan love meg med overbevisning at vi kommer til å få det til etter hvert, Kuling og jeg.

Dessuten savner jeg veldig å ha noen kloke, engasjerte treningsvenner som kan sette meg igang med å trene på noe lurt, tvinge meg til å trene riktig, og ja – faktisk tvinge meg til å trene i det hele tatt. For akkurat nå har jeg ikke lyst :-/

5 Comments on “Demotivert

 1. Skulle gjerne tvunget deg til og trene jeg. Skulle gjerne trent med deg hver eneste dag, nesten hvertfall… Men har dessverre ikke mulighet til og reise nesten 40 minutter hver dag for og trene:( og ikke er jeg klok heller:p men bare vent! Dere kommer til og få det til!

  Like

 2. Du får tvinge meg til å kjøre til Flåbygd og trene i stedet? Eller bare tvinge meg til å avlegge treningsrapport og bestemme hva jeg skal trene på :-p

  Like

 3. Måtte smile litt (selv om dette ikke egentlig er morsomt): Du er demotivert fordi hunden din løper for fort – og jeg er demotivert fordi hunden min ikke løper fort nok! Kanskje vi skulle bytte? 🙂 Kjenner uansett følelsen. Den kommer og går. Forhåpentligvis mest av det siste 🙂

  Like

 4. Ja, det er litt ironisk. Med mine tidligere agilityhunder har jeg slitt med motivasjon og fart – og jeg vil nok ikke bytte bort Kuling… Men på noen måter er det innmari mye enklere med en rolig hund i de lavere klassene, hvor farten uansett ikke spiller så stor rolle.

  Så misforstå meg rett: jeg er glad for at Kuling er rask, og lettet over at den farten jeg har håpet på etter hvert har dukket opp. Men det er virkelig ikke lett å håndtere den, og jeg begynner å innse at i dette tempoet vil det nok ta lang tid før vi får de fordømte nappene…

  Like

 5. Som sagt, jeg kjenner følelsen. Men på samme måte som du er glad for at Kuling har fart, er jeg i utgangspunktet glad for at Linnea ikke har tatt halve banen før jeg rekker å blunke (selv om jeg drømmer om en raskere hund når motivasjonen når bunn-nivå…). Fordelen med for mye fart er at da har du mulighet til å trene masse uten å drepe motivasjonen! 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: