Forsøk på trening – 15 fot

Jeg har egentlig ikke kommet ut av demotivert-myra, men siden det bare er noen dager til neste gang vi skal ut på en konkurransebane, prøver jeg å trene litt likevel. Jeg tror nemlig at mye av løsningen ligger i treningsmengde, selv om jeg ikke riktig vet i hvilken ende jeg skal ta tak i.

Etter litt drodling med Catrine har jeg kommet frem til at Kuling i hvert fall trenger mer hoppteknikktrening, og flere lange baner på full høyde (mer konkurranselik trening, jeg henger meg ofte opp i detaljer og grunntrening til det uendelige).

Det der med baner er vanskelig å få til når man bor midt i agility-ingemannsland, men hoppteknikken burde jeg kunne ta tak i. Ikke for at jeg vet hva som egentlig er problemet hans, men grunnleggende øvelser som distane evaluation, bend work, set point og basic grid med løpeforstyrrelser kan han umulig ha vondt av.

I går kveld trente vi en distance-variant med sving på. Da la han inn steg nesten uansett (sikkert fordi han ikke er ferdig med å svinge før etter selve benden), men beregnet fint hvor han skulle sette bena. Når jeg derimot løper ved siden av ham i en slak klasse 1-sving, hopper han til dels tvers gjennom pinnene som om de ikke lå der. Han kan, på det verste, finne på å rive halvparten av hoppehindrene i en treningskombinasjon. Heldigvis virker det ikke like ille på konkurranse.

Det slår meg at vi nesten ikke hadde riv i det hele tatt før skaden og treningsoppholdet, og jeg lurer på om det er en konsekvens av økt fart, eller om det kan skyldes noe annet (aner i så fall ikke hva).

Dagens standard distance-grid (3*20 cm/5 fot, variabel avstand/60 cm) kunne han stusse 15 fot (15 av mine føtter er ca 4 meter). Det er betydelig mer enn han har gjort før. Jeg vet ikke om han egentlig er sterkere, eller om han bare har fått det mer travelt. Det ser nemlig ikke nødvendigvis balansert og lekkert ut når han tar i :-p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: