Drøbakmesterskapet – hoppnapp og seier nummer to

Seier!

Selvtillitsboost deluxe! På tiden 22,05 feide Kuling hjem sin andre seier, akkurat nå som jeg klaget over hvor demotiverende det er å ikke få til noe. Fin LuFeltplan…

I agilityløpet sprang han av første felthinder (vippa), og jeg disket ham (som vanlig) for det ved å ta hinderet om igjen, og løpet ut for å belønne. Karine minnet meg om at jeg burde ha leke i lomma til sånne hendelser. Skal skjerpe meg. I tillegg har jeg bestemt meg for å gjøre kostnaden for å gjøre feil større for Kuling (han har nå fått mange, mange sjanser til å lære at det ikke er greit å løpe av felt), og fra nå av kommer jeg en periode (og for alltid hvis det funker?) til å gå av banen, avslutte treningsøkten, etc hvis han springer av.

Hvis han stopper for sent, ramler av med ett eller begge bena etc, regner jeg det som ting jeg kan fikse med gode belønninger, men dette med å ikke stoppe, eller hive nesa i bakken og springe videre lenge før kommando, det har jeg virkelig prøvd å formidle uten å få det til. Det virker ikke som han synes det gjør noe at han må ta hinderet på nytt…

I utgangspunktet er jeg ikke fan av å straffe vekk problemer (mindre av en adferd = straff) men først og fremst bør jeg presisere at dette er snakk om negativ straff (negativ = ta bort noe, i dette tilfellet muligheten til å gå agility), og i tillegg er dette noe jeg virkelig har jobbet masse med. Han har fått uendelig mange belønninger for å gjøre riktig, og han har blitt avbrutt og fått nytt forsøk igjen og igjen når han har gjort feil…

Ny plan, altså!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: