Gjeting på nye sauer

Kløftasauene er snille, men har litt mer spring i bena og betydelig mindre borrelåseffekt. De springer altså gjerne forbi meg, og gir Kuling litt hodebry med å passe på alle retninger. Det er egentlig min jobb å holde sauene på min side i denne situasjonen, så Kuling skal kunne konsentrere seg om motsatt retning.

De første øktene ble ganske vimsete og litt frustrerende. Den på filmen er en av dem. Til slutt fikk vi en skikkelig fin økt hvor jeg gjorde det enklere å beregne hvor sauene kom til å gå (holdt meg langs gjerdet) og han fikk fin avstand og mye roligere bevegelser. Han klarte også å springe på sitt hittil lengste hent (kanskje 50 meter?) i mørket og få tak på halve flokken som hadde dratt på et trekk. Synd vi ikke fikk den økten på film, men det hadde blitt alt for mørkt…

En laaaaaang og dårlig video, som bare er til for meget spesielt interesserte (les: meg selv, så jeg skal finne den igjen senere).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: