Ukens fokus

Denne uken jobber vi med sammenhengen mellom retning og akselrasjon. Som nevnt tidligere har Kuling en tendens til å trekke avgårde mer eller mindre rett frem (på en stor flanke) når jeg akselrerer, uavhengig av hvilken retning jeg er på vei. Problemet forverres ytterligere av utlagte leker.

Det forplanter seg til bakbyttene våre og behovet for threadler, men foreløpig gjør jeg det så ukomplisert som mulig, for å forsøke å formidle selve grunnkonseptet til Kuling. Jo færre faktorer å forholde seg til, desto større sjanse er det for at han skjønner hva vi jobber med.

Jeg har pyntet litt på en bakbytteøvelse (vist i grønt på tegningen), og gjort den til vår egen akselrasjonsøvelse. I påvente av tre nye holee-rollere som kommer i posten etter hvert, bruker vi to ulike jollyballer, en fender og en fotball. Fotballen har overlegent høyest verdi, fenderen lavest. Dóg bør det nevnes at dette er de fire mest fantastiske lekene i verden, så vi jobber virkelig på toppen av forsterkerstigen.

Hver repetisjon starter med hinder 1 og sving over vegringslinjen med hjelpekommando “left-left-left” i blått og “right-right-right” for den svarte varianten. Deretter svinger jeg på skuldrene og beveger meg mot neste hinder. Bak hvert hinder ligger en leke. Målet er at jeg skal kunne starte min akselrasjon med én gang han satser, uten å vente på at han svinger ferdig før jeg løper.

I dag gikk det ganske bra så lenge jeg hadde den beste leken (fotballen eller holee-rolleren) liggende på det nærmeste alternativet. Hvis den lå lenger bort, ble det vanskelig å svinge. Dette skal vi trene og trene og trene på, til jeg kan løpe alt jeg kan – uten å vente på ham.

2 Comments on “Ukens fokus

  1. Tack för denna och förra inlägget! Jag och Ninja provade lite från filmen – att ta vägranslinjen mellan två hinder i fart var väldigt svårt… Han flickade och tog hindret til höger hela tiden.
    I bakombyten viker Ninja dessutom bort från hindret som jag (försöker) rikta mina axlar mot när jag börjar springa på diagonalen. Flick igen.
    Antagligen beror båda felen på lite för lågt värde för belöningszonen i Ninjas fall. Så vi måste träna mer cirkelarbete. Men övningen i det här inlägget såg också väldigt nyttig ut – den snor jag!

    Like

  2. Så bra 🙂 Jeg vil veldig gjerne se film av (eller lese om) hvordan treningen går med Ninja. Bra å ha et sammenlikningsgrunnlag så har man noen å diskutere progresjon med. Jeg vet jo ikke om dette faktisk kommer til å forandre Kulings generelle forståelse av akselrasjonssignaler andre steder, men det er vel lov (og nødvendig?) å leve i håpet 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: