Utlagte leker continued

-Not all toys are created equal, forklarte Kuling da jeg viste ham de nye tilskuddene til lekesamlingen.
Han etablerte raskt følgende hierarki: den gule (gammel og velbrukt) er best, tett fulgt av den turkise, som er bedre enn den grønne, som er bedre enn den røde (som Bris kan få låne).

Jeg har lenge hatt et ønske om å få bukt med Kulings lekefiksering, og etter det siste Fannykurset krøp det noen hakk høyere på prioriteringslisten. Jeg vil veldig gjerne kunne trene med utlagte leker, fordi det kan hjelpe på hoppingen når hunden har noe å fokusere frem (og ned) på. Men den trofaste leser vet at det aldeles ikke er så enkelt med Lu…

Fikseringen daterer tilbake til da han var liten, jeg slet med å lære ham å komme tilbake med leker fordi den han hadde alltid var finere enn hva nå enn jeg måtte tilby. Fortsatt har han problemer med å ta en annen leke enn den han nettopp lekte med, og i handlingen gir det utfordringer som at han springer til samme sted uansett hva jeg viser, så lenge den leken han vil ha ligger der. Hvis du ikke tror meg på hvor ekstremt det er, let frem videoen fra forrige Fannykurs under merkelappen “kurs” i bloggen…

Selv om holee-rollerne opplagt ikke har lik verdi, er de mer like enn noe annet vi har. Så vi jobber videre, nå med nye fargerike tilskudd i treningen. Og endelig går det fremover! Fortsatt begrenser vi denne treningen til en ganske svart-hvit kombinasjon, han skal springe i samme retning som jeg (ikke bare rett frem fordi jeg akselrerer). Ikke noe hokus pokus, altså, men veldig vanskelig om man bare er en liiiiten kållis.

Selvsagt trener vi dette begge veier, altså 5-1, 5-2, 5-4 og 5-3 også.

One Comment on “Utlagte leker continued

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: