Online handling med Jessica Martin, leksjon 2

Denne gangen fikk vi noen tricky øvelser med to rette tunneler. Jeg slet litt med å få Kuling til å først gå rett frem etter tunnelen for så å svinge tight rundt neste hinder.

Ting å ta med seg eller trene videre på:

  • Hvis han får verbal svingkommando med én gang han stikker nesen i tunnelen, er det lettere å være sikker på at han hører meg. Kuling trenger nok uansett mer jobb på å skille mellom om han skal rett frem eller bare nesten rett frem etter rette rør (jfr bakside i NO-bane).
  • Sent framforbytte i øvelse 1 fra 5-6 gjør at han må rundt meg og kan forårsake rivet. Jeg kan rotere ferdig tidligere, sånn at han får lettere for å avgjøre hvor mye han skal svinge før han hopper.
  • Når det gjelder de tighte svingene bør jeg jobbe mer med det på one jump-nivå, og legge til avstand og fart gradvis. Jeg merker at så lenge han får både synlig decel (helst foran ham) og masse verbal hjelp, kommer de riktig pene tighte svingene med ekstra steg foran satsen frem oftere og oftere. Men når jeg lå langt bak var det ganske umulig å få til.
  • I tillegg til å gjøre tight turn-kommandoene mine bedre, kan jeg lære ham en get out-kommando for å kunne sende ham fra større avstand (eksempelvis til den borterste tunnelen her) sånn at jeg kan komme meg videre til neste hinder raskere (og dermed bedre decel).
  • Han ser på leken i hånden min når jeg leker. Dette kan jeg proofe, samtidig som jeg kanskje bør belønne mer på bakken.
  • For å holde bakbyttelinjene rene, kan jeg prøve å feste blikket på midten av den bommen han skal hoppe.
Filmer: 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: