Online handling med Jessica Martin, leksjon 3

I disse øvelsene ble jeg minnet om hvor forskjellige Kuling og Orkan er. For eksempel ved at Kuling ikke bare kan ta hindrene på baksiden av tunnelene på egenhånd, men det er også nesten nødvendig for meg å handle ham på den måten. Det vanskelige her er ikke selvstendigheten, men å skille mellom selvstendige linjer og tighte svinger. Det er ikke vanskelig å få en gjennomsnittlig border collie til å løpe langt (den er jo avlet for det), men å gjøre det når den skal og ikke ellers 🙂

Ting å ta med videre:

  • I øvelse 1 kunne jeg satt ham på skarpere vinkel til det første hinderet. Selv syntes jeg dette var vanskelig da jeg sto der på start, fordi vi måtte komprimere øvelsen til å passe i mini-lokalet vårt, og fordi hoppene der har så brede “føtter” som han må over (og unngå å lande på). Burde gå tilbake og teste dette i praksis, kanskje han kan mer enn jeg tror 🙂
  • På flere steder (blant annet ved utgangen av tunnel 3 i den første øvelsen, og 9-10 i samme øvelse kan jeg vente lenger med å bevege meg til neste hinder, være nærmere der han hopper og vise ham rotasjonen tydeligere. Dette strider mot mitt instinkt om å komme meg videre så fort som mulig og heller vise neste hinder ved fysisk tilstedeværelse. Kanskje noe som henger igjen fra Orkan?
  • De typiske rivene hans på enkle linjer kom tydelig frem her, til slutt tok jeg vekk tunnelene og hinder 1 og la ut leke, for å få sett på det med enda færre faktorer. Godt råd fra Jess er å prøve å bygge verdi for å ikke rive. Språklig blir dette et ikke-kriterium, men på engelsk (keep the bar up) lyder det bedre 🙂
    Tanken er å proofe hoppeforstyrrelser på ett hoppehinder (one jump med all handling og lekekasting jeg kan komme på), og gi ham en forståelse for at jeg gjerne vil at pinnen skal bli liggende. Med dette i bakhodet blir det mye enklere for ham også å forstå hvis jeg feiler ham i en bane, hvor det er mye flere faktorer å holde orden på. Helt klart et lovende vintertreningsprosjekt!
  • Threadlene mine er sene, det synes både i øvelse 2 og 3. Jeg kan også vurdere å lære ham en threadlekommando for å forberede ham på threadler inn mellom hindre (ikke pull off men pull through, hvis jeg kan finne på nye begreper igjen?). Lurer litt på om left/right kunne tjent det formålet?
  • Jeg putter inn ekstra threadler på steder jeg ikke egentlig trenger dem. Et eksempel er 10-11 i øvelse 2. Min bevegelse mot riktig hinder burde være nok i en god del av threadletilfellene mine (forbi tunnelinngang er en annen).
  • Når han kommer skikkelig skrått på et hinder (som på hopp 10 i øvlese 2) trenger han ikke så mye svingforberedelse som om han hadde kommet rett på. Det sier seg vel egentlig selv, men jeg glemmer det i praksis. Et skrått hopp gir landing tett ved hinderstøtten selv ved et langt hopp bare det er skrått nok, og kraftig decel her kan dra ham av hindret i stedet (slik han gjorde flere ganger og forsåvidt ble belønt for).
  • Igjen, sene framforbytter i LOP’s. Hørt det før, men trenger tydeligvis påminnelsen 🙂

Øvelse 1

Øvelse 2

Øvelse 3

Riv på enkle linjer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: