Det her med gjetingen

…det er så gøy!

Nå er det virkelig på tide at jeg får filmet litt gjeting igjen, Kuling utvikles fort, og lærer noe nytt for hver trening:

  • For tre treninger siden jobbet vi med å gå rolig mot meg på walk on. Jeg la ham ned for hver gang han begynte å galoppere, og han lærte raskt å bli roligere.
  • Treningen etter, fokuserte vi på å snu hodet vekk før han får gå på utgang. Passer også på å sende ham mot den retningen sauen trekker, sånn at han må gå ordentlig ut bak for at de ikke skal stikke før han setter dem igang mot meg. Hentene hans utvikles stadig, han er fortsatt ikke perfekt på å gå helt bak før han begynner å flytte, men han kan hente på en hel del avstand, og vi har introdusert “hent sauen” (hvor han får tenke selv, inkludert krysse på utgang).
  • Forrige gang prøvde vi oss på kve for første gang. Det startet kaotisk, vi mistet til og med sauene. Men deretter skjønte han mer eller mindre poenget (kanskje jeg også?), og plutselig var kve ikke noe stress.
  • I dag begynte vi med mer målrettet driving. Med line på går han plutselig tur i stedet for å gjete. Han er både for lydig, og for lite tent enda. Jeg skal prøve med sele og langline, men vi fikk noen gode råd for å få til rett frem (fra meg) uten line på. Jeg legger ham når han begynner å flanke, og går sammen med ham (ideelt sett bak, men det var lettere for ham når jeg startet mellom ham og sauen). Når vi har bra driving rett frem, skal vi begynne å proofe retningskommandoene.
Det er virkelig givende å lære noe nytt. Jeg er så heldig å få gode råd på veien, og Kuling er nok en enkel nybegynnerhund. Fy søren, som jeg nyter det!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: