Gjeting 3. desember

Det er fortsatt gøy å lære om gjeting! Kuling tenner sakte men sikkert mer og mer, jeg håper han fortsetter med det. Han har fortsatt ikke så voldsomt mye trøkk, men det blir gradvis mer. Han takler fint lange hent, hvis han får gå den veien han vil (“hent sauen”). Hvis jeg derimot ber om en retning og han synes den andre er bedre, krysser han gjerne. Da ber jeg ham komme tilbake, men det er helt klart noe vi skal trene på.

Fokuset mitt ligger på to ting nå, driving i rette, pene linjer og god avstand på slutten av hentene. Drivingen har vi bare såvidt begynt å trene på. Hentene er egentlig ikke så verst, men han har en tendens til å komme for tett inn på slutten av utgangen. Altså begynner sauen å flytte på seg før han har kommet helt bak. Pisk og sirkler er planen der.

Villsauene våre har ganske mye trekk mot låven nå, og jeg må bruke det bevisst for å motvirke svakhetene hans. Når han henter ber jeg ham gå på den siden som er vanskeligst, sånn at han må lenger enn helt rundt for å unngå at de stikker. På samme måte må vi drive vekk fra låven, altså mot trekket. Hvis ikke vil han bare flanke (logisk nok, hvis han setter fart på dem mot låven forsvinner de plutselig).

Ida hjalp meg med å filme litt i dag:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: