NKK Bø 2013

I dag ble Bris stilt ut, og fikk dessverre ikke det siste certet som ville gitt henne championatet. Men hun fikk res-CERT og res-CACIB, og en fin kritikk. Det eneste dommeren sa at hun ikke likte var ørene. Det står ingenting om ører i standarden, annet enn at de skal stå opp. Men det vanligste er at de er spisse, ikke runde som Bris’. Noen dommere liker det, andre ikke. Det er jo en smakssak, og ustilling handler om hva dommeren liker. Så, tja. Vi får vel være fornøyde likevel 🙂

På kritikken står det: Meget god type. Feiminint hode. Litt store ører med avrundet tupp. God hals, overlinje og topp. Bra hale. Godt forbryst. Meget gode bevegelser. Bra pels og farge. Kvalitet: excellent. 2. beste tispe. CK. Res CERT. Res CACIB. Dommer: Mona K. Selbach.
I går konkurrerte vi agility. Ville nok ikke reist langt for å gå for akkurat denne dommeren, men når vi først måtte være der og jobbe for klubben, valgte jeg å melde på likevel. Vi fikk mye rart i banene. Knapt noen forskjell i vanskelighetsgrad på hoppklasse 1 og 3, for eksempel. Ca 2 meter mellom to hindre, og ca 11,5 et annet sted. 180 graders sving til pølsa. Bord. Og merkelige standardtider; i ag3 var det 53 eller 52 sekunder, i hopp 3 var det 32.

Bris vant like godt klasse 3-debuten sin, men de 32 sekundene i standardtid ble dessverre for knapt for storcertets del, med 0,02 sekunders margin i feil retning. Hun gikk også et feilfritt lagløp:

Kuling gjorde noen fine ting jeg gjerne vil huske, og noen ikke fullt så fine ting som vi skal trene på. Han hadde en killer-vippe i lagløpet, men dessverre en drepende (i helt annen betydning) slalåm like etterpå. Dette med å springe sideveis eller bakover fra slalåm er veldig sjelden et problem på trening, så vi må rett og slett pushe mer på det i konkurranseisituasjoner. Helt klart noe å jobbe med på rekruttsamlingen! Han fikk forresten andreplass i hoppløpet, men med et riv (ca 2 meters avstand mellom hindrene i rett linje) og en vegring. Her er film av løpene hans:

Orkan gikk et bra agilityløp, hadde det ikke vært for slalåmvegringen hadde han kunnet søke NKK om tittelen “ville vært agilitychampion hvis han var svart”. I hoppløpet kom han på noe om mat halvveis i slalåmen, og deretter var igrunn løpet kjørt. Man skal aldri føle seg for sikker med den lille gule 😉

2 Comments on “NKK Bø 2013

  1. Takk 🙂
    Den tidsfeilen i klasse 3 gjør meg ikke så mye for Bris sin del, gode mellomsheltier fikk dårligere tider enn henne, så det får bare være som det ble :-p

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: