Oppdaterte målsetninger for rekruttsamlingen

Jeg skrev noen tanker om rekruttprosjektet her: http://www.ingerid.no/2013/02/rekruttprosjektet.html
Nå nærmer det seg, og i mellomtiden har både jeg og Kuling utviklet oss en del, så det er på tide å oppdatere målsetningene.

Jeg håper å få filmet en masse, skal ta med speilrefleksen og stativet, og forhåpentlig få både ladet batterier og tømt minnekort underveis. I tillegg skal jeg gjøre seriøse forsøk på å notere mye. Ikke alltid så lett å få til, men veldig nyttig.

Den viktigste tanken jeg hadde var å belønne MASSE felt. Startproblemet løste seg ved at jeg satte ham på start med gips og det hele i fjor vår, og belønte gang på gang på gang. Ideen min var at gjentatte belønninger på felt i konkurranseliknende situasjoner kunne hjelpe. Men – nå gjør Kuling jobben sin fint! Han har ikke løpt av et felt en eneste gang siden Telemarksstevnet i januar!

Jeg vil fortsatt fokusere på å belønne mye felt, men det er ikke lenger et reparasjonsprosjekt. Det har kommet over i fasen vedlikeholds- eller forbedringsprosjekt 🙂

Dermed håper jeg å ha tid til å lære litt andre ting også. Jeg har bestemt meg for å være åpen for å teste fremmede handlingsvalg, forutsatt at noen lykkes i å overbevise meg om at de er gode. Dette altså selv om de skulle komme til å stride mot min egen grunntrening og systematikk. Kuling er nå så responsiv og pålitelig, at jeg ikke er veldig redd for at små doser inkonsekvens skal rasere hele korthuset.

Jeg vil jobbe for å utfordre offensiviteten min. Tenke mer på tid enn på feil.

Jeg har litt lyst pushe ham på stressnivå. Hvis han får se på den som går før ham i ringen på konkurranse, blir han høytflyvende, ekstremt rask, ekstremt ukonsentrert, og ekstremt vanskelig å handle. Jeg håper at vi en dag kommer dit at vi kan samarbeide selv om han gleder seg så veldig, men foreløpig er det bare en drøm. Jeg aner ikke hvordan jeg skal gå frem, om det er lurt å la ham få lov til å se på (og dermed få dårlige økter), eller om jeg bør skjerme ham frem til han faktisk takler det bedre. Noen som har tanker om det?

Samtidig vil jeg ta tak i Kulings riv. Jeg har begynt med det på trening, littegrann. Hvis han river på en helt enkel linje, hvor det ikke er handling involvert, stopper jeg opp og setter opp hinderet før vi tar det på nytt (og selvsagt belønner om han ikke river igjen!). Skal vurdere å kjøre samme taktikk på samlingen – stoppe og rette opp.

Det er noe annet hvis han river der det er handling involvert. Hvis det er mulighet for at jeg har forstyrret ham, vært utydelig etc, skal han slippe å ta ansvar for et riv. Men innimellom river han helt unødvendig, på en enkel linje, uten forstyrrelser. Jeg vil gjerne forklare ham at jeg setter stor pris på at pinnene ikke blir rørt 🙂
Hvis noen lurer på hva i all verden jeg snakker om, kan de kikke på denne filmen:

2 Comments on “Oppdaterte målsetninger for rekruttsamlingen

  1. Angående stresset med å la ham se på;
    jeg opplever den linjen mellom passelig med stress og for mye stress (koker over – ignorerer handlingen osv) er uuuuber tynn.

    Spørsmålet blir om du klarer å stresse ham på andre måter eller om du klarer å se når “stressometeret” er fullt før det sprenges…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: