Rekruttsamling nummer én, mars 2013

Kuling fikk friskmelding og skryt av Laxmi, dermed ble det rekruttsamling på oss! Tre ekstremt slitsomme, men nyttige dager. De eneste effektene av fallet man fortsatt ser, er at han noen ganger nøler på toppen av bommen, og at han har lært seg at det går an å knurre hvis man ikke vil bli tatt på. Det har han nemlig tatt i bruk et par ganger senere også.

Vet ikke om jeg kan si at jeg har lært så veldig mye, men jeg har fått trent en hel masse. Nesten litt for mye, både jeg og Kuling var dødslitne på slutten av hver dag. Fra jeg kom hjem i går kveld, har jeg bare forlatt sengen for å dusje og gå på do. Snille, snille Sigurd lager mat, serverer, og tar seg av hundene.

Gjennomtenkt opplegg. Passe vanskelige baner. Trivelig gjeng. Godt underlag, god plass, gode forhold. Utfordringer på flere plan. Og en hel del selvtillitsboost!

Alt i alt er jeg rett og slett utrolig takknemlig for – og stolt av – hunden min! Kuling er en fantastisk hund å både leve med og trene med, og nå begynner virkelig alt det fine han kan å synes på banen.

Bra tilbakemeldinger, dårlige tilbakemeldinger. Noen utfordringer for mental toughness-treningen min, ikke bare i form av kritikk fra en trener, men faktisk fra en annen person også. Vedkommende presterte å si rett frem at Kuling er en langsom hund, at han alltid kommer til å bli slått av 40% av hundene i Norge på tid, og at hvis jeg ikke tror på det, får jeg bare vente og se. God trening i å la motgang prelle av, og bygge tilliten til hunden min på helt andre ting enn hva folk rundt meg sier…

Jeg lovet meg selv før samlingen å være åpen for fremmede handlingsforslag. Slike fikk jeg faktisk ingen av. Handlingen min fungerer tydeligvis såpass bra at det bare er små justeringer som foreslås 😉
Jeg fikk belønt en masse felt. Jeg fikk virkelig utfordret offensiviteten. Jeg fikk også pratet litt med ham om enkelte riv, men han rev ganske lite bortsett fra på slutten av dagen når han var veldig sliten.

I tillegg fikk jeg latt ham kikke på andre hunder en hel del, jeg jobbet faktisk ganske lite med å kontrollere fokus og stressnivå – og lot det stå til. Det fungerte bedre enn jeg hadde trodd. Kanskje fordi det var hunder i aksjon på alle kanter til alle tider? Han gjetet en del, skrek i buret en del, og gikk ved et par tilfeller for høyt opp i stressnivå. Den ene gangen pga fotball på andre siden av gummiveggen. Men alt i alt stor fremgang på den fronten.

Nesten all treningen ble filmet. Takk til Lene for samarbeidet på den fronten! Men mye av hva vi trente på er sensurert, trenerteamet har lagt masse jobb i research på de aktuelle mesterskapsdommerne, og det skal ikke andre landslag få innsyn i.

Dermed kommer det ikke en masse treningsfilm her, men en smakebit fra den individuelle konkurransen siste dag. Et kjempemorsomt løp (neida, ikke perfekt, vi kunne tatt mye tid i svingen før vippa blant annet – men GØY!). Vi kom på fjerdeplass bak tre landslagsekvipasjer (Kelly, U og Cola), hvorav Kuling var den eneste som sto lenge på feltene. Herlig å “få til” et løp i det selskapet 🙂

Jeg kunne ikke dy meg, men klippet i filmen for å se hva tiden ville vært om jeg slapp ham umiddelbart på feltene. Det ser jaggu ut som at vi kunne vunnet hele greia. Hypotetiske seire betyr jo ingenting, men for min selvtillit var det veldig deilig! Jeg skal fortsette å prioritere konsekvente felt, å slippe opp på kriteriene går ikke nå, når vi endelig har fått dem sånn noenlunde på plass igjen. Men at løpet mellom felthindrene var SÅ bra, skal jeg leve på en stund 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: