Lydighet: mer moro, mindre utholdenhet

Jeg hadde faktisk ikke trodd det om Kuling, at han skulle miste piffen av for mye kjedetrening. Siden det nærmer seg debut har jeg nemlig stort sett trent hele øvelser, og gjerne flere øvelser før belønning.

Han har jo ikke hatt noe problem med det i det hele tatt, på første og andre forsøk så det ekstremt pent og konkurranseklart ut. Men, så viste han seg plutselig ekstremt lettdistrahert og uengasjert på den treningen sammen med Anne Tone som jeg skrev om for noen dager siden.

Jeg vet jo ikke, men jeg tror rett og slett at moroa forsvant litt, når forsterkningsfrekvensen gikk en hel del ned nå nylig. Den lekre attituden hans hang nok mer sammen med de umiddelbare utsiktene til belønning enn jeg trodde.

Snart skal jeg trene lydighet med Nina. På halvfremmed sted, og med hunder han ikke kjenner så godt. Målet mitt er å belønne masse, fokusere på attitude heller enn kjeder, og ta med en superbelønning (basketballen, kanskje?) for å gjøre det hele kjempegøy for Kuling.

Siden lange kjeder ikke var noe problem de første gangene, vil jeg ikke tro at de plutselig blir et problem på konkurransen. Forutsetningen må uansett være at han synes lydighet er moro, og det så det ærlig talt ikke ut som at han syntes på forrige trening.

Så, morotrening i en uke, here we come!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: