Onlinekurs med Jess Martin, leksjon 6

Hm, jeg la visst aldri ut filmene fra den siste leksjonen på onlinekurset. Det tok så lang tid å få tilbakemelding på dem, at da den kom, hadde jeg rukket å glemme at jeg skulle legge dem i bloggen også. Her er i alle fall filmene. Gjorde to forsøk, for det første (i ridehuset) gikk skikkelig dårlig. Typisk trening når Kuling har hatt for mange fridager. Det er ikke tilfeldig at jeg prøver å få trent flere ganger mot slutten av en uke før konkurranse…


Ting jeg tok med meg videre:

  • Han skal ikke second-guesse en threadle. Altså, har jeg bedt ham komme in med en kort chop, skal jeg egentlig ikke trenge å holde den til han er forbi vingen på neste hinder. Trene på dette (ved uteblitt belønning) på soleklare threadlesituasjoner. Hvis jeg kan gjøre det andre armbyttet tidligere, flyter handlingen mye mer.
  • På samme måte skal han ikke tvile på konsekvensen av en push heller, som typisk ved gjentatte push-serpentiner. Hvis jeg kan sende og bevege meg videre, blir alt mye enklere.
  • Jeg kan planlegge startene slik at jeg og hunden begynner å bevege oss samtidig, selv om jeg har gått ut i banen. Da får jeg ikke den akselrasjonen rundt hinder 2-3 som gjerne gir riv.
  • Ved decel-framforbytter er det ingen grunn til å gå helt opp til hinderet. Kan bremse en halvmeter tidligere.
  • Første armbyte i threadler kan også godt være tidligere på generelt grunnlag. Kanskje jeg hjelper meg selv litt der, nå som jeg har egen verbal for det? Da er i hvert fall oppmerksomheten min på rett sted når vi nærmer oss threadlen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: