På tide med ny bom

Nå skal jeg endelig gjøre som jeg har sagt siden Kuling bare var en idé – jeg skal lære ham løpende felt i tillegg til de flashy nesedyttefeltene. Jeg vil fortsatt ha stoppen til tighte svinger (mener det er mer effektivt med brems på hinderet enn på bakken etterpå når de skal svinge), men ser at jeg taper opp mot fem sekunder på stoppene mine når banen går rett frem etter møne og bom – og fem sekunder er mer enn jeg har råd til å tape. I samme slengen skal Bris få trene løpende i tillegg; klasse 3-pus kunne jaggu hatt bruk for en ekstra edge hun også.

Etter litt trening på de gamle firemetersplankene på bakken og med slak vinkel, er det på tide å bygge ny, justerbar bom i full lengde. Skal Kuling ha sjanse til å plassere sine lange steg godt, må nok det meste av treningen skje på fullskala bom.

Her er en film fra dagens korte treningsøkt på kun nedplanke (fire meter, plassert på bildekk og kanner):

Det jeg har gjort av tester av steglengde viser at det ikke er sikkert at han får plass til et treff både øverst og nederst på nedplanken, jeg tror at det er mest sannsynlig at han vil trives best med et firstegsmønster (to treff på oppgangen, et midt på toppen, et i overgangen topp/nedplanke og et på feltet). Bris’ steglengde slik den er i dag, vil gi henne en komfortabel femstegsbom med to treff på hver planke. Vi får se hvordan det forandrer seg når ny lengde og vinkel kommer inn i bildet!

Den nye bommen vil få samme type dekke som før (sand+slats), og samme innfestingsmekanisme. Men jeg vil henge endeplankene rett på selve midtplanken, slik at understøttene lett kan byttes ut etter hvert som jeg hever bommen. Vinkeljernene vil gradvis måtte bøyes, men det tror jeg ikke blir noe problem (har jo gjort det noen ganger med den gamle bommen, uten at de ser slitte eller myke ut).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: