Mac-mirakel og mer RC

Utrolig nok er det liv i mac’en min igjen! Det holdt ikke å bytte ladeport, rense ladekrets på hovedkortet osv, i tillegg måtte det kjøpes ny lader. Merkelig nok led nemlig begge laderne mine av den samme syken – leverte alt for lite strøm. Enda den ene laderen var ny og nesten ubrukt. Nok om det, moroa er at jeg har spart ca 15 000 kr, og kan by på mer film av løpende felt!

Jeg vet jeg sa at jeg skulle trene RC med Bris også, men akkurat nå ligger fokuset på nordisk mesterskap for lapphunder førstkommende helg, og løpende felt blir dermed nedprioritert en stund. Hun treffer kjempebra og ser lovende ut så lenge hun er skikkelig “på” og akselrerer det hun kan. Når hun er litt halvengasjert derimot, ser det totalt håpløst ut. Det krever dermed engasjement fra både meg og henne… Kuling trener videre i mellomtiden.

Jeg har beholdt bommen på ca 90 cm (bildekk i firedobbel høyde) og bestemt meg for å proofe treffene mer her, i stedet for å øke høyden så fort jeg kan. Jeg vil gjerne ha frem en forståelse av hvor det er ideelt å sette bakbena før jeg øker mer. Han treffer stort sett veldig fint (og hopper nesten aldri), men jeg er redd for å øke til et punkt hvor det blir for bratt og fristende å hoppe, uten å ha et grunnlag på hvor man skal treffe i tillegg til hvilken løpestil jeg ønsker.

I går kveld filmet jeg to økter, faktisk de dårligste øktene på lenge. Jeg har flyttet på bommen, sånn at den står litt i opp-/nedoverbakke (banen vår er jo litt skrå sideveis), og han må altså justere kreftene ulikt avhengig av hvilken vei han løper. I tillegg har jeg lagt på hinder etter (har hatt hinder før en god stund, for å få bra fart og mulighet til å variere egen posisjon uten å måtte sette ham).

Den faktoren jeg faktisk tror betyr mest, er at det er varmt ute. Han peser så man skulle tro han ikke får luft. Det frister å ta all pelsen hans (det er jo mulig at jeg blir nødt å gjøre det uansett i sommer, når vi skal seile), men jeg har klart å holde meg. Jeg bruker “gå og bad” aktivt som jackpot, i hvert fall. Greit med egen dam 🙂

Jeg forsøker å variere faktorene rundt, ren proofing rett og slett. Synes det er mye enklere å se treffene hans enn Orkan sine, forresten. Det er så mye færre steg å forholde seg til, i tillegg til at kriteriet er videre rent fysisk (Orkan skal treffe innenfor en sone på 30-45 cm i enden av feltet…).

Alle treff på feltet blir belønt, og jeg jackpotter tydelige bakbenstreff. De er enkle å se – så lenge jeg ikke er sikker på at det er bakben, viser det seg nesten alltid på videoen at det var frambeinstreff. Han prøver seg på ulike stegmønstre, og det er forsåvidt bra, men jeg belønner ikke 3 steg så lenge han sparker fra midt på nedgangen, selv om det egentlig er fint at han tester hvor langt han kan nå med færre treff…

NR (no reward) for veldig høye treff/hopp, R (lek med den leken jeg har kastet) for høye bakbenstreff eller gode frambenstreff, og JP (jollyball/bading) for lave bakbenstreff, altså.

Filmen fra i går:

Siden gårsdagens økt inneholdt uvanlig mye NR, filmet jeg litt i dag også:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: