Nordisk mesterskap for lapphunder, og mere til!

En svært begivenhetsrik helg! Får forsøke å ta det kronologisk, og begrense meg til ting som har med hund å gjøre, så skal vi se hvor oversiktelig det blir. Kort oppsummert kan vi skryte av at Bris ble Nordisk Mester i agility for lapphunder, og i tillegg vant rasen på søndagens jubileumsutstilling. Kuling tok med seg to seiere i AG2, og er dermed overkvalifisert for å debutere i AG3 til helgen. Vi fikk med oss utrolig mye premier hjem!

Fredag var det nordisk mesterskap for lapphunder. Vi startet med rally-lydighet og lydighet, begge deler en miks av klasse 1- og 2-øvelser, og altså mye vi egentlig ikke kan. I lydigheten kom vi på 10. plass (med 0 i både dekk under marsj og apport) av ca 30. I rallyen vet jeg ikke plasseringen, jeg lå og slappet av da det var premieutdeling. Men det gikk ikke så verst der heller tross litt snusing.

Inger Johanne og Joika sørget for norsk seier i lydigheten, med kun 10’ere! Snakk om poengsum 😀

Det store høydepunktet for vår del var selvsagt agilityen. Lapphundmesterskapet består av to løp på samme hoppbane, hvor det beste løpet teller. En fin ordning synes jeg, særlig for de som er urutinerte. Alle hopper på 40 cm, og man får bestemme selv hvor høyt man vil ha hjulet. Det var i underkant av 30 deltakere, fra alle lapphundsrasene.

Strategien ble å gå et trygt og sikkert løp i første runde, og fokusere på feilfritt. Så kunne man ta mer risiko og presse tiden i løp nummer to. Og jaggu gikk det rett etter planen, Sigurd og Bris feide hjem seieren, og en svær, fin sløyfe!

Ferske nordiske mestere
Norsk lapskepower! Spørs om nordmennene får lov å komme neste år?

Her kommer video, først agilityen og deretter bonusklipp fra Ingerid og Bris som prøver seg på grener vi ikke kan (rally og LP):

Lørdag fikk vi med oss en skikkelig velarrangert klasse 2-konkurranse. Doble klasser, og small+medium på morgenen, sånn at da vi kom var det fullt kjør på to baner (neste bane ble bygget mens den foregående ble dømt, og dommeren kunne gå rett over og godkjenne, og sette igang briefing). Startnummer i rekkefølge, speaker i ringen som til enhver tid opplyste om hvem som var inne og hvem som var neste, og ikke minst hyggelig stemning. Flere helt ukjente mennesker kom bort til meg og skrøt både meg og hunden min opp i skyene. Sånt varmer!

Bris og Kuling med sløyfene fra klasse 2-stevnet.

Kuling vant begge ag2-løpene med god margin, og er dermed klar for å debutere i ag3 til helgen (han manglet et napp). I hoppklassene fikk vi derimot ingenting til å stemme, og mangler dermed fortsatt det siste nappet der. Helt greit, hoppbanene var ikke riktig i min smak må jeg innrømme… Det eneste jeg er misfornøyd med, er at jeg ikke klarte å holde hodet kaldt og diske ham for bomfeltet i det siste ag-løpet. Jeg hadde ikke bruk for noe napp der (hadde jo allerede fått det i forrige løp), og aner ikke hvorfor kroppen min bare fortsatte mot slalåmen. Samme modusproblem som jeg har skrevet om før…

Min fine klasse 3-hund!

Video:

Sigurd og BonusBris, som er fullnappet men fortsatt i ag2, snek med seg et napp og en tredjeplass også.

Radarparet

Video:

Søndag var det Svenska Lapphundklubbens 50års jubileumsutstilling, med mange deltakere (150-200 hunder tror jeg) og skikkelig feite rosetter. Vi stilte bare ut fordi vi likevel var der, og var glade for å kunne delta i prestasjonsklassen, som er forbeholdt hunder som konkurrerer i en eller annen sport eller bruksaktivitet.

Lite ante vi at Bris skulle slå alle sine rasefrender ned i støvlene, og stikke avgårde med både cert og BIR og ikke minst den meterlange BIS3-sløyfen! Hva sier man til sånt? Tja: Jøss, det hadde vi virkelig ikke ventet oss!

BIR-foto fra Solgunn.be

3 Comments on “Nordisk mesterskap for lapphunder, og mere til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: