Løpende felt uten video

Siden mac’en er hos doktor, blir det ingen videoredigering, og uten redigering blir RC-filmer i overkant langdryge og dessuten vanskelige å se noe som helst på, når hunden freser gjennom bildet i full fart. Synes likevel at jeg bør skrive noen ord om hvordan det går.

Jeg satte bommen opp fra 95cm til 120 i ett jafs. De tidligere hevingene hadde vært på ca 25 cm de også, etter hvert som jeg la på ett og ett bildekk til. Dette steget gikk dóg ikke like enkelt, antagelig fordi det brått ble ganske mye brattere både opp og ned. Derfor har jeg gått litt ned på høyden, og gradvis litt opp igjen ved å regulere bare den ene enden først, og så den andre. Jeg har ikke trent særlig mye den siste uken, men det lille vi har trent har sett ganske bra ut.

Konkurransehøyde er 120-130 cm. Akkurat nå står bommen på ca 125. Jeg jackpotter lave bakbenstreff (begge bakbena på feltet), belønner høye kjapt ved å kaste ballen til ham og få den tilbake før jeg sender på nytt, og gir ingenting for høye treff med samlede bakben.

Hvordan han treffer avhenger mest av stegene tidlig på bommen. Hvis han ikke kommer med nok fart, blir det høyt på nedgangen selv om han starter på toppen, med standard 4 stegs-mønster. Kommer han fort nok på, treffer han lavt med skikkelig fin separasjon. Ett bakben i øvre tredel av feltet, det andre i nedre tredel.

Han forsøker fortsatt innimellom å ta bommen i tre steg (ett treff tidlig på oppgangen, et på toppen av oppgangen, ett sent på midtplanken og et på nedplanken). Da treffer han stort sett ca midt på nedgangen, og sparker fra med samlede bakben. Dette er altså ikke et mønster jeg belønner, selv om det teoretisk kan bli bra når nedgangen blir brattere og han kan fly lengre.

Sånn det ser ut nå, er vi veldig avhengig av god fart frem til bommen, sånn at de to første stegene blir lange nok. Vi må jobbe litt ekstra med start fra sving og lav fart etter hvert, men først vil jeg ha de enkleste treffene skikkelig stabilt pene. De er ikke særlig stabile akkurat nå 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: