Skrelt kållis

Ja, som du kanskje så på videoen fra Brårud, har jeg barbert Kuling. Han ser ut som en skrelt reke… I helgen gikk jeg nesten og forventet å finne et kjempestort rekeskall liggende bak campingvognen :-p

Skrelt 17. mai-kållis

Neida, jeg har ikke gjort det for å gjøre ham pen. Riktignok liker jeg korthårede hunder, men barberte? Njet. Kuling har ekstremt mye ull. Jeg målte for moro skyld en gang lengden på skjørtene og kragen, og kom til ca 25 cm. Den er av en sånn praktisk kvalitet at den tiltrekker seg vann, og bruker mange timer på å tørke.

I sommer skal vi seile i fem uker. Kuling og Bris skal være med. Å ta med kållispels som aldri tørker på fem ukers seiltur er å be om våteksem. Derfor har jeg nå en nakenkållis.

Det morsomste med å se ham uten pels, er helt klart at den lette kropsbygningen og de lekre bevegelsene blir mye synligere. Jeg tar meg selv i å kikke mer på ham enn på hindrene når vi trener 😉

Her er bilder med og uten pels (eller, nja, han var litt klippet under magen allerede i februar, for å unngå snøklumper). Det ser jo ikke ut som samme hunden, engang!

Kuling med pels, februar 2013

Kuling uten pels, mai 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: