Kuling på kurs med Thomas Thiesen

Vi hadde Thomas her for kurs for noen uker siden, både lærerikt og hyggelig 🙂

Kuling fungerte helt ok på kurs, men var på den slappe kanten av stress-skalaen sin. Sannsynligvis en kombinasjon av at han var hjemme hos seg selv hvor han er vant til å trene, og at han hadde brukt formiddagen til å stresse seg sliten over at det sprang agilityhunder i hagen hans mens han måtte sitte inne og vente. Sånn sett ble det ekstra tydelig hvilke situasjoner jeg kan lure mer fart ut av ham ved å våge å ha det travelt med handlingen min.

Hvilke tilbakemeldinger fikk jeg? De viktigste punktene jeg har tatt med videre:

  • Kuling river når jeg står stille.
  • Farten hans øker markant når jeg har det travelt.
  • Når jeg blir passiv, blir han passiv. 
Jo mer jeg kan, desto vanskeligere blir det å lære  store, nye ting på kurs. De første gode agilitykursene jeg gikk, ga meg heftige aha-opplevelser av typen “jøss, finnes det virkelig noen som har laget et gjennomtenkt handlingssystem som jeg kan ta i bruk?”, “decel = sving”, “svingsignalene må komme før forrige hinder”, og så videre. Det er ikke helt sånn lenger.

Nå handler det mer om justeringer enn om paradigmeskifter. Det betyr ikke at jeg ikke lærer noe av gode kurs, men at konsekvensene for min trening etter kurset ikke er så store. Jeg får hjelp til å avdekke svakheter, men ikke nødvendigvis en klar plan for å løse dem. Planen må jeg klekke ut og tilpasse over tid.

Den svakheten jeg grubler mest over nå etter Thomaskurset, er at Kuling blir passiv når jeg blir passiv. Det er veldig sjelden et problem i praksis, for i de aller fleste situasjoner kan jeg stikke fra ham, og da jager han automatisk etter meg igjen. Men innimellom, som i den situasjonen vi fikk frem på søndagen, er handleren fullstendig stuck i en posisjon på grunn av banens design, og kan ikke løpe videre før hunden har kommet seg noen meter på egenhånd. Der vil jeg gjerne lære Kuling å drive bedre på eget initiativ. Men jeg vet fortsatt ikke helt hvordan, annet enn at jeg skal gå tilbake til grunnferdigheter i sirkelarbeid og hoppteknikk, tilpasset til nettopp denne typen sving. Det handler om en kombinasjon av litt for lite driv, litt for mye flanking og litt for dårlig samling. Mer om dette kommer i et eget innlegg når jeg har fått litt mer kontroll på det.

Jeg fikk filmet en god del både lørdag og søndag. Legger ikke ut instruktørens kommentarer (vil man være med på kurs, får man møte opp og betale for det 😉 ), men har skrevet noen av tilbakemeldingene som teksting på filmen. Det er én film for lørdag, og én for søndag:

One Comment on “Kuling på kurs med Thomas Thiesen

  1. Skjønner at jeg har vært ute av gamet noen år når Greg-handlere har begynt med blindbytter 🙂 Morsomt at du legger ut kursfilmer. Veldig lærerikt selv om jeg ikke har noen hund å gå med på noen år 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: