NM 2013

Da er NM over for denne gang. Jeg har ikke tenkt å skrive så mye om forholdene rundt, hvor trangt det var, hvor håpløst det er å varme opp på blanke betonggulv, hvor vanvittig lang dag det ble på lørdagen. Det ser nemlig ut til at NM heretter blir flyttet til midt i sesongen – i juni! Når forbedringene er på gang, gjør det vel ingen større nytte å klage over tingenes tilstand, og da lar jeg det heller være 🙂

På dette NM var det, mot alle odds, Orkan som gjorde det best av våre hunder. Han og Sigurd har ikke konkurrert siden NKK Bø i Februar, ei heller trent så mye. Men de gjorde to feilfrie kvalifiseringsløp lørdag, og var rangert som nummer fem før søndagens finaler! Her er filmene av dem fra lørdagen:

Søndag var ikke Orkan helt i samme kjempeslag, kanskje merket han stundens alvor på Sigurd, kanskje var han rett og slett ikke helt i form. Vi vet ikke. Til slutt ble det i alle fall en høyst hederlig 11. plass på ham og Sigurd. Jeg er så stolt av mine fine! Tenk så bra det kan bli, hvis de får trent litt mer før neste NM 🙂
Filmer fra Orkans finaledag:

Kuling var i god form, rolig og fin å handle, og gjorde et godt hoppløp. Et riv gjorde ikke så mye, han lå likevel godt innenfor antallet som kvalifiseres. Agilityløpet gikk derimot ikke så bra, han spratt ut av 10. pinne i slalåmen to ganger (og før jeg rakk å stoppe ham var han borti bommen, og disken var et faktum…). Jeg hadde aldri ventet at han skulle finne på noe sånt. Sprette ut av slalåm har han vel knapt gjort siden han var en vill og gal klasse 1-hund som nektet å sitte på start… Antagelig merket han hvor spent jeg var, og ville tjene tid på kriteriefusk. Surt og irriterende, men rett og slett noe vi skal proofe enda bedre. Ingen finale på ham, men her er filmene fra kvalifiseringen:

Bris hadde en rar lørdag. Først en disk i hopp (Sigurd glemte banen), og dermed ute av NM. Så en tur i utstillingsringen, hvor hun ble skikkelig skremt av dommeren, og helst bare ville løpe ut av ringen og gjemme seg. Ikke gøy i det hele tatt. Hun virket kvalm og trist og utilpass, så vi lot henne slippe det siste agilityløpet siden hun allerede var slått ut av kvalifiseringen. Hun fikk leke litt i en tom utstillingsring og få kos og kjærlighet i stedet.

Hun er virkelig ikke en hund det er lett å forstå. Så mye tryggere og raskere og gladere som hun har blitt de siste årene, kan man glemme hvor lang reise det har vært. Men i utstillingsringen lørdag ble jeg minnet om at man ikke skal ta for gitt at man har en trygg og glad hund som synes hva som helst er gøy, og for meg vil det alltid være viktigere at Bris har det bra, enn at hun samler resultater… Her er i alle fall filmen fra hoppløpet hennes:

For meg var det egentlig litt godt å bare være medhjelper og støtteapparat søndag, selv om jeg selvsagt egentlig gjerne skulle ha gått ut der med Kuling og vist dem hvordan det skal gjøres… Etter tidlig morgen og lang dag lørdag, var det ikke mye igjen av meg som hadde orket å være en god finalehandler for Kuling. Jeg gleder meg til NM ute i juni, med bedre forhold for både to- og firbente!

I mellomtiden skal vi bli enda flinkere til å proofe detaljer under høyt stress, og jeg skal jobbe målrettet med nervøsiteten min. Følelsen av at hjertet holdt på å hoppe ut av brystkassen da jeg så Sigurd stå på start for finale, fikk meg til å tenke en tanke eller to om hvordan det hadde vært å stå der selv, med verdens beste lille Lu
Sist, men ikke minst, tusen takk til alle de gode menneskene som har vært med på å gjøre helgen vår så fin. Aller mest til Mari, som stilte med god overnatting, god mat og godt humør 🙂

På veg til NM solgte jeg forresten campingvognen min, og på vei hjem hentet jeg en ny. Mer om det senere, den historien har nemlig ikke fått en konklusjon enda 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: