NM 2014

Tre positive ting:

  • Jeg klarte målet mitt før start alle løp.
  • Underdogslaget kom til finale!
  • Venn og elev Ida og Ben tok 6. plass individuelt 🙂
Resultatmessig kan jeg ikke skryte av så mye mer enn at laget tok seg til finale, selv med bare tre ekvipasjer på start lørdag (Buffy skadet seg tidlig lørdag morgen), og at Kuling satte en bra tid selv med noen store svinger i ag-løpet lørdag. Hoppløpet disket vi derimot på en filledetalj, så det ble ingen individuell finale.
Sigurd og Bris gikk flere fine løp, inkludert en prikkfri lagfinale (men disket i lørdagens individuelle kvalifisering). Orkan var litt utafor på lørdag, og selv om han kom seg gjennom begge løpene uten disk, holdt det ikke til finale. Klok av skade skylder jeg det på at han sannsynligvis har hatt vondt i magen. Vanligvis er det magesåret som spøker, når Orkan oppfører seg rart. Ikke vits i å bli frustrert over det, vi får heller være glad for at de fleste av dagene hans er gode!
Jeg har ikke hatt ork til å redigere filmene, men legger dem ut på youtube til allmenn beskuelse, ubeskåret og utitlet. Kikk på www.youtube.com/ingeridklaveness hvis du er interessert.
En frustrasjon jeg har med meg hjem fra NM, er at Kuling også denne gangen stakk ut av en slalåm et hakk for tidlig. Uten handlingsmessig utfordring eller annen forstyrrelse. I fjor kostet det oss finaleplass individuelt. I år kostet det oss medalje med laget.

Dette er ikke noe han gjør på vanlige konkurranser eller på trening, men siden det nå har skjedd i to av to nm (to ganger på seks nm-løp totalt), anser jeg at dette må være noe som fremprovoseres av stress og nervøsitet, og som jeg virkelig vil til livs.

Ikke helt enkelt å ta tak i noe som kun dukker opp på mesterskap, men Bodil har hjulpet meg å legge en slags plan. I alle løp fremover (med unntak av landslagsuttakene), skal jeg prøve å lure ham for tidlig ut av slalåmen. Vi skal rett og slett overproofe slalåm så heftig på vanlige konkurranser, at han forhåpentlig ikke får for seg å gjøre sånt mer på mesterskap. Nervene og finaletrøkket kan jeg ikke gjenskape, men jeg kan forsøke å forbedre alle de andre faktorene.
Første forsøk på den planen blir i morgen, lørdag. Da skal Frövi få se mye rar slalåmutgangshandling fra min side 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: