Mesterskapsforberedelser: styrketrening, multiwraps

Jeg skal prøve å skrive noen innlegg om hva jeg gjør som forberedelser de kommende ukene. Vi er hjemme fra seilferie, og det er tre uker til nordisk mesterskap.

Jeg hadde en plan om å bygge opp Kuling fysisk i løpet av de to ukene med seilferie vi nettopp har vært på. I stedet ble han blokkhalt på dag to, og uten at vi helt vet hva det var, gikk det noen dager med total hvile før han kom seg. I tillegg ga jeg ham et par dager ekstra etterpå for å være sikker på at han var bra igjen. Dermed ble det mest ro denne ferien, selv om balansemuskulaturen hans naturlig nok har fått kjørt seg litt i sjøgang og krenging.

Haltingen kom i løpet av en tur på land, og kan ha med tre faktorer å gjøre:

  1. Han fikk frambenet ut av halsåpningen på redningsvesten sin og det tok et minutt før jeg så det og fikk ham løs, det kan ha gitt noe strekk eller annet ubehag. 
  2. Han fikk råolje på frambena, som måtte fjernes med white spirit. Vet ikke hva slags effekter det kan ha på hundehud. 
  3. Han hadde sprekker på den øverste tåa på baksiden av høyre frambein, en tredepute som riktignok ikke når ned til bakken, men som strekkes når man legger vekt på benet.

Sprekker i øverste tredepute. Kanskje vondt i kombinasjon med råolje?


Laxmi hjalp meg med videoanalyse av haltingen og syntes det så ut som høyre skulder. Hun hjalp meg også med å bekrefte at haltingen var borte, noen dager senere. Fantastisk hjelp å få, fra den eneste veterinæren jeg virkelig stoler på! 
Hva dette var får vi vel aldri vite (forhåpentlig kommer det ikke tilbake!), men effekten var i alle fall at Kuling fikk en veldig rolig seilferie, uten de tunge sykkel-, jogge- og svømmeturene vi hadde planlagt…

Hjemme fra ferie, og Kuling veier 18,7 kg. Normalvekt for ham er nærmere 17 enn 18. Og han har nok ikke lagt på seg nevneverdige muskler på denne ferien. Med andre ord; vi har en jobb å gjøre!

Nok pjatt: til planen!

Akkurat nå ser det tungt ut for Kuling å wrappe en vinge flere ganger på rad. Dette handler om både teknikk og styrke. Fint at det er et moment som er greit å stykke opp og isolere 🙂
Vi skal bygge opp fra ren wrap til å øke høyden på pinnen. Samtidig skal jeg utfodre ham på fart inn mot øvelsen. Mer moro i videoen:

I tillegg har jeg noen andre styrkeøvelser i tankene, blant annet bratte hopp fra stillestående (godbitøvelse). Denne er veldig tung, og noe du må bygge opp forsiktig og gradvis over flere måneder. Målsetningen er at det skal se lett ut når de legger vekten bakover, sparker fra bratt, roterer kroppen over hinderet, og lander med bakparten ut slik at kroppen har inntatt ny retning allerede før landing. Kuling har gjort en del av den tidligere, og slik så det ut i mars:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: