Sprinttest

I går gjorde jeg endelig første delen av testingen for den fysiske delen av målsetningene for Kulings 2014. Bedre sent enn aldri, får jeg vel klamre meg til…

Målsetningen lyder slik:

Fysikk: Jeg vil ha en enda raskere, sterkere Kuling. Vi jobber med kjettingtrekk, vektmansjetter, kløv, ski, sykkel, skritting i bånd, kroppskontrolltriks og off track-turer. Jeg vil øke styrken, akselrasjonen og sprinthastigheten. For å gjøre disse aspektene målbare, må jeg sette opp før- og etter-tester. 

  • Sprint kan vi teste på oppmålt rettstrekning, eksempelvis 50 meter på en fotballbane. 
  • Akselrasjon kan testes ved å holde ham igjen og filme fra gitt avstand (overlay), la oss si at 5 meter er en interessant strekning. 
  • Styrke er vanskelig. Veie ham (da spiller jo fettprosenten også inn)? Hvor langt han orker å trekke kjetting/bære kløv før han blir sliten (upresis vurdering)? Hvor høyt han kan hoppe fra stillesittende? Hvor stor omkrets han har rundt viktige muskelgrupper? Hadde vært fint med en MR-maskin til dette, gitt 🙂

Det ble 25 meter i stedet for 50 (det virket langt nok til jeg målte opp, så jeg gikk for det). Viktig å ha faste avstander og holdepunkter hvis jeg skal klare å måle dette pålitelig igjen.
Kamera på biltaket i kanten av fotballbanen. Kuling løper etter håndball ca 10 meter fra kanten av banen. Målingen starter og slutter når snuten hans passerer kanten av innbytterskurene (som jeg regner med ikke kommer til å flyttes det kommende året).

Han løper ikke maks her, men realistisk. Jeg har ikke stresset ham veldig opp, kun lekt litt. Den første er halvslapp fordi jeg ikke selv løper (2,5 sekunder). De to neste er bedre (2,3 og 2,2). 
Jeg er spent på om vi klarer å forbedre dette!
Neste punkt på planen min er å finne et oppsett for å filme akselrasjon. Styrke har jeg ikke gode ideer for, dessverre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: