Stresstest

Fant en fin øvelse via agilitynerd.com. Den består av en rett tunnel med fire hinder i hver ende, og målet er å ta hunden gjennom tunnelen og ta ett av hver av de åtte hindrene mellom hver tunnelpassering. Du får ikke ta samme hinder to ganger (annet enn tunnelen, såklart), og jeg presser meg selv ved å ikke lage en plan eller briefe før jeg går utpå.

Det aller første forsøket vi gikk ble mye rot og mye latter:

Et litt senere forsøk, hvor jeg hadde briefet en plan på forhånd:

I kveld har jeg og Ida lekt videre med dette, med andre oppsett, og mange forsøk på ulike varianter. Stort sett helt uten plan. Jeg tror det gir nyttig trening i å håndtere uforutsette hendelser i banen, ekstra press på nært forestående mesterskap (det er bare to uker til nordisk!) og orienteringsevne.

Det vanskeligste er å følge med på hvilke hindre man har tatt, hvilken man har igjen å ta, finne en måte å handle hunden dit, komme seg på riktig side av tunnelen, samtidig som man ikke egentlig har tid til å tenke…

Eksempel på enkelt oppsett
Eksempel på mer komplisert oppsett, med forslag til løsning.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: