Prosjekt: Trykksensitiv matte

Som et ledd i utviklingen jeg skrev om i forrige innlegg, har jeg et nytt contraption-prosjekt på gang.

Jeg har jo tidligere eksperimentert med diverse variasjoner over temaet running contact contraption. Jeg har tro på ideen om å gi hunden umiddelbar tilbakemelding på akkurat hva som var riktig. Noe hunden kan gjerne både kjenne med bena og høre, som et ledd i å presisere hva vi er ute etter.

Jeg tror ikke på at en gadget kan erstatte behovet for å lære seg å se løpemønster, steglengde, bakbensseparasjon og stil, ei heller behovet for å se hvor hunden treffer. Men for hundens del tror jeg det kan være nyttig med noe som gir raskere og mer presis tilbakemelding enn det vi klarer med vår reaksjonstid og feilmargin.

Min siste contraption består av en alarmmatte (laget for å ligge under dørmatten), tilkoblet et apparat som blinker og lager lyd. Den var ikke spesielt dyr, og i daglig varehandel. Perfekt utgangspunkt! Jeg har laget en pose til den i stivt antisklimateriale (campingvognteppe) med fester til å sette sykkelstrikker under bomfeltet. Den er litt mindre enn jeg skulle ønske (dekker drøyt halvparten av feltet), men likevel såpass lovende at jeg våger å teste.

Jeg har måtte teipe alarmenheten for å dempe lyden, og pakket den inn i tepper når vi har brukt den innendørs. Til utetestingen på flatmark har jeg ikke brydd meg om løpemønster. Jeg var kun interessert i å se hvor pålitelig den reagerer, og å gi Kuling en idé om at denne dingsen er kul, før vi monterer den på feltet. Jeg kommer ikke til å basere meg på den, om han gjør noe bra uten at han treffer den, blir det belønning uansett. Jeg kommer med andre ord ikke til å endre treningen nevneverdig. Dette er bare en bonusgreie 🙂

Her er noen bilder, samt film fra testing utendørs på flatmark. Neste steg blir å ta den med på agilitytrening.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: