Svømt!

For første gang på nesten syv år har jeg vært i svømmehallen for å trene. Før jeg fikk en formknekk og ble langt sykere (og til slutt fikk diagnosen ME) svømte jeg jevnlig, særlig om vinteren. Gjerne tre ganger i uken, og jeg stortrivdes. Det var en treningsform jeg klarte, selv om jeg av dengang ukjente grunner ikke klarte å trene som alle andre. Helt siden vi flyttet tilbake til Telemark (for snart fem år siden) har jeg hatt en tanke om å prøve igjen, men det har ikke blitt noe av. Før i går.

I ren frustrasjon over å ikke tåle å gå noe særlig tur for tiden, gravde jeg frem en gammel badedrakt og den ubrukte badehetten vi fikk som souvernir på VM i agility i fjor. Ny og gammel følelse på én gang, å finne veien gjennom en ny garderobe, dusjanlegg og ut i et ukjent basseng.

Da jeg trodde jeg var halvveis til planen om 1000 meter, gikk jeg for å hente vannflasken min, og oppdaget at jeg hadde telt feil. Jeg hadde visst egentlig svømt ferdig. Unnet meg 500 m til, og det var fortsatt vanskelig å gi seg. Jeg vet jeg ikke tåler å ta i, men himmel, for en følelse. 1500 meter rolig bryst, tung i hele kroppen, men verken vondt eller utslitt. Nydelig!

Jeg elsker å trene. Og kan jo egentlig ikke. Jeg blir dårligere av trening, i stedet for bedre, som de fleste andre. Men svømming går litt bedre. Kanskje fordi jeg klarer å ta det roligere, kanskje fordi jeg kan fordele belastningen bedre over flere muskelgrupper. Jeg vet ikke. Deilig er det, i alle fall!

Jeg tok til og med en smilende treningsendorfinselfie i garderoben. Bare for å huske hvor glad jeg var. Byr på den, selv om jeg ikke vanligvis publiserer bilder av meg selv i badedrakt 😉

Jeg håper jeg kan ta opp svømmingen litt mer jevnlig denne vinteren. Får tvinge meg selv til å starte pent, og ikke lukke øynene helt for negative effekter. Hadde vært fantastisk å kunne trene egen kropp litt igjen, uten å bli dårligere av det. Kanskje gå ned et par kilo, til og med. Får finne en måte å kompensere for færre turer med hundene. De trenger jo virkelig den treningen de kan få om de skal være agilityhunder. Kanskje de må få en tredemølle?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: