Kurs

I helgen var vi på kurs med Peter Holmberg i Skjærgårdshallen. Ikke bare er det gull å gå for en instruktør som kjenner oss, vet hva vi trenger, og har fulgt oss over tid (gjennom rekrutt, landslag og et kurs i fjor), men den hallen. Midt på vinteren. Det var akkurat det vi trengte.

Det ble mye detaljpirk, en dæsj mestringsfølelse, og en akkurat passe lang liste over ting jeg vil trene mer på. Det jeg knotet mest med, var å endre fotarbeidet i Ketschkerne mine. Et bytte jeg ikke har gjort så mye av, ei heller har lært av noen, men begynt å bruke litt der det trengs. Greit å rydde opp i føttene (snu dem 180 grader, faktisk), og ikke minst greit å se at det fungerer. (Du kan jo sammenlikne med Kestschkeren i starten av hoppløpet på Kløfta hvis du lurer på hvordan det så ut før.) Her er Kulings første ketschker i bane etter endring av fotarbeid:

Vi fikk også sneket oss til å proofe litt felt. Stoppfeltene er ikke helt der jeg vil ha dem på konkurranse for tiden, så det å få tydeliggjort noen kriterier på nye hindre, i ny hall, passet bra. Et løpende felt fikk vi også til, i søndagens ettermiddagsbane. Det må ha vært blendende vakkert, så skinnende at kameraet ikke orket å fokusere på det. Se her:

På listen over ting vi skal fokusere ekstra på fremover, står blant annet:

  • Proofing av threadler med økende bevegelse. Kuling respekterer ben langt mer enn armer, så å få ham til å komme inn pålitelig selv om jeg løper, er krevende.
  • Happy-happy (passere hinder) krever samme proofing. Begge disse er pågående prosjekter, men skal få ekstra fokus de neste ukene.
  • Flyt i det nye fotarbeidet. Trenger litt mengdetrening for å slippe å snuble i egne ben 😉
  • Bratte vinkler til slalåm i full fart (jeg vil slippe å bremse for å hjelpe ham til vektforskyving i inngangen)
  • Bruke begrepet “utrengsmål” litt oftere. Helt urelatert, men et smilende pausetema.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: