Slalåmtider

Jeg detaljnerder, som vanlig.

Et sted Kuling kan spare tid på agilitybanen er i slalåmen. Hans slalåmtider varierer fra ca 2,3 til 2,7 sekunder. De beste ligger jevnt på 2.2-2,3. Disse tidene har jeg målt ved å klippe i video, fra pinne 2 til pinne 11, for å ta bort noe av effekten en skarp slalåminngang har på farten i inngangen. For å kunne svinge skarpt må de jo vektforskyve og bremse.

Vi har altså opp mot 40 hundredeler å spare på det hinderet alene. Jeg har puslet litt med teknikken hans før, men uten at det har hatt den helt store effekten. Ved å åpne opp litt, til en mild alléslalåm eller V-set, kan jeg hjelpe ham med å rette opp kroppen og skyve fra mer effektivt. Jeg tror jeg skal gi det en sjanse til. Når det blir vår, og dermed mulig å pusle med sånt.

I mellomtiden kan jeg kanskje tenke litt ekstra på hvordan jeg belønner etter slalåm? Teknikktrening i tung ridehussand er i alle fall bra proofing. I går ble det et dypt hull bak slalåmen på trening, så det ble skikkelig vanskelig å ikke skli forbi pinne 2. De kom på en rettstrekning i 90 grader vinkel, og måtte bremse i selve inngangen. Krevende!

Vi skal selvsagt også fokusere på fysikk fremover, men det synes jeg at jeg har gjentatt til det kjedsommelige allerede. Kuling skal bli sterkere, raskere, og akselrere enda bedre.

Her er noen små slalåmklipp, som viser hvordan teknikken stort sett ser ut nå for tiden. Kanskje best å spille den av i saktefilm om du skal rekke å se noe særlig. Han singelstepper gjerne på den venstre siden, men bruker begge bena på den høyre. En slags hybridteknikk, og tydeligvis ikke av de mest effektive… Ser ingen indikasjoner på at han skal være skjevt musklet, men det virker gjennomgående at han singelstepper kun på venstre. Noe å spørre Laxmi om, kanskje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: