Nye, tyngre vektmansjetter

Jeg bruker innimellom vektmansjetter på skogstur for å styrke Kulings bakbensmuskulatur. Vi varierer styrketreningen mye, kan nevne kløv, balanseøvelser, kjettingtrekk, sykling og og ski, i tillegg til turer i ulendt terreng.

For noen år siden sydde jeg to sett vektmansjetter med sand i, på 25 og 30 gram. Vektmessig blir det som om jeg skulle tatt på meg joggesko i stedet for å gå barbent. Nå har jeg sydd noen nye, litt tyngre, på 50 gram hver. Kuling får altså på seg ekvivalenten til fjellstøvler i stedet for joggesko.

50 gram per bakben er ganske mye. Generelle anbefalinger på rehabtrening går på opp mot 2 gram per ben per kilo kroppsvekt på hunden. Det blir 34 gram per ben på en 17 kgs hund som Kuling. At jeg våger meg på å øke vekten noe er fordi jeg har holdt på med denne treningen noen år nå, og Kuling alltid har vært helt uberørt av mansjettene. Jeg anbefaler altså ikke å starte med såpass mye vekt hvis du har lyst å prøve selv.

Dette er forresten ikke noe vi gjør spesielt ofte, maks to ganger i uken i noen få perioder per år. Men når jeg både liker å sy, og liker muligheten til å variere belastningen i styrketreningen, passet det fint å lage et sett nye. Ekstra praktisk med neonfarge og refleks på strikken. Har mistet en av de gamle (som er turkise) i skogen, og ikke funnet den igjen… Lett hendt. Greit at disse ikke er så dyre å erstatte 😉

Jeg liker forresten ikke denne standardvarianten som finnes å få kjøpt. Den har ikke strikk, men sitter fast rundt benet. Ikke helt ideelt, særlig ikke på bakbena, siden de blir sittende rett over akillessenen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: