Treningsfilm: Ville og Kuling

Liv i bloggen etterlyses fra flere hold, og det er jo hyggelig å vite at noen savner oss 🙂
Sånn som livet er for tiden, kommer bloggen lett i tredje rekke. Men en helt spesifikk etterlysning var mer om Ville, og den skal jeg oppfylle i dag: jeg tok nemlig med meg både Kuling, Ville og en telefon med videokamera til drivhuset på Gjennestad en times tid.

Ville er, som kjent, ikke min hund, og jeg ikke hatt planer om å trene henne. Men hun er en fantastisk kul liten sak, med både kroppskontroll og selvkontroll innebygget, selv om hun har et enormt driv, så jeg gleder meg over å kunne pusle med henne. Hun er rett og slett veldig morsom å trene. Når jeg trener alene, sånn som i dag, passer det meg ekstra fint å ha med to hunder å veksle mellom, så får den ene pause mens den andre trener. En vinn-vinn-situasjon; jeg får lov til å trene med drømmehunden min, og Sigurd får hjelp med innlæring av diverse grunnferdigheter 🙂

Jeg har ikke verken tid eller ork til å klippe en veldig instruktiv film fra i dag, men har hevet sammen noen snutter. Jeg trener oftest på denne måten, med få hinder, korte og detaljerte kombinasjoner. Mange løper baner allerede med unghunder. Jeg trener detaljer med både unge og voksne.

Jeg liker den detaljerte tilnærmingen! Både sparer jeg kroppene deres (og min egen), men kanskje enda viktigere: jeg får kontroll over hvilke detaljer jeg trener på, og en tydelighet i sammenhenger mellom signaler, responser og belønninger.

I dag trente Kuling på å svinge ut av tunneler, skille mellom threadler og vanlige wrapper, og på å samle seg over ekstra høye hinder. Detaljer vi trenger å finslipe.

Ville lærte ett og annet om selvstendighet og retning på tær, og hun gjør sine første threadler. Jeg tok med noen av de første klippene, for å vise utviklingen. Det skal utrolig lite til for å lære henne noe nytt, og det er heftig å se hvor fort hun går fremover

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: