Ville, power grid og bakben

Jeg koser meg med å nerde hoppteknikk med Ville for tiden, og i går fant jeg endelig en nøkkel til å få henne til å strekke ut bakbena! (Hun har hatt tendens til å trekke dem opp for tidlig, altså før føttene har passert pinnen.)

Øvelse på filmen: power grid. Fire hopp á 35 cm, med tre meters avstand. I dag skal vi se om vi kan øke avstanden enda en fot 🙂


Ville i distance grid i forrige uke

Ville i power grid i går.

smile emoticon

2 Comments on “Ville, power grid og bakben

  1. Hej,

    Jag upplever mig ha samma problem med min small hund. Han sträcker inte ut benen ordentligt men jag har aldrig hört om “power grid” skulle du kunna förklara den övningen för mig så vi kan testa? Tack 🙂

    Like

    • Hei! Jeg er litt redd for å anbefale deg å eksperimentere med hoppteknikk-øvelser uten oppfølging, fordi det er lett å gjøre mer skade enn nytte om man utfordrer hunden for mye. En power grid bygger på jevne avstander, hvor man øker både avstand og høyde gradvis etter hvert som hunden bygger selvtillit og kapasitet for mer. Man tar gjerne utgangspunkt i det man vet fra basic grid og ekstensjonsøvelser som distance evaluation grid og extension/progressive grid, og for en largehund kanskje det kan passe å begynne med 20 cm høyde og 9 fot/2,5-3 meter avstand. Man bruker uker og måneder på økningen, men til slutt kunne Kuling i en alder av to år stusse opp mot syv meter og 65 cm i rett linje. Hvis du vil ha nærmere hjelp med å se på hoppteknikken til hunden din og finne ut hva som er riktig vei å gå for å forbedre den, kan jeg forsøke å hjelpe deg med privattimer online (jeg regner med at du bor for langt unna til å ha nytte av privattimer hjemme hos oss?). Jeg har også en tanke om å sette opp ny utgave av hoppteknikk-kurset online til våren (om jeg får tilstrekkelig med tid i vinter til å bygge det om og oppdatere det). Jeg har også noen få helger ledig i vinter med mulighet til å reise og ha kurs – hvis det skulle være flere i samme område som kunne hatt nytte av hjelp 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: