Bris: helseoppdatering

Det nærmer seg et år siden Bris plutselig var halt på slutten av en stevnedag, og etter det har hun småhanglet litt til og fra. Hun har generelt vært stiv i hoftene (ikke villet tøye bakbena bakover), inaktiv, og oppsummert har hun oppført seg som en gammel hund, enda hun bare er syv… Hun har konkurrert lite, trent enda mindre, og fått lov til å bestemme mer selv hva hun vil gjøre.

Nå lyder det kanskje som hun har vært veldig dårlig, men det har hun altså ikke. Det har bare vært noe som ikke stemte. Hun har ikke vært halt etter den ene episoden, hun har prestert på banen med deltakelse på WAO, lagbronse og individuell femteplass på NM, og hun har lekt masse med Ville. Men hun har vært mer sliten, mer småsur, og mindre fjollete enn hun har pleid å være før.

I høst tok jeg henne med til Laxmi på Oslo Dyresykehus, og fikk henne sjekket ordentlig. Og akkurat som magefølelsen sa, var hun stiv og øm flere steder. Rygg, hofter og albuer. Hun fikk være i ro en måned, og ble sjekket igjen. Like ille. Da tok vi røntgenbilder, som viste noen relativt beskjedne forkalkninger. Helst ville vi tatt CT, for å finne ut litt mer, men Gjensidige har innført en begrensning på dekning av CT på maks 3000 kr. Da blir det i overkant dyrt… Derfor har vi ventet, grublet, vurdert å ta flere røntgenbilder, og i mellomtiden har Bris fått være med på noen lange skiturer.

Tilbake i Oslo på fredag, viste det seg at Bris faktisk ikke har blitt verre av aktivitet, snarere bedre. Ikke særlig logisk, men veldig bra for Bris! Vi går derfor på med ny frisk, prøver nok en gang å få henne ned i matchvekt (det er lettere nå som vi tør å mosjonere henne mer), tøyer bakbena hennes daglig, og følger nøye med på utviklingen. Forhåpentlig fortsetter hun den gode utviklingen hun har hatt i det siste!

Siden Sigurd har begynt å trene med Ville, blir det uansett naturlig at Bris fokuserer mindre på agility (hun synes ikke det er gøy å trene mye, men vil gjerne blande seg og ta en liten økt innimellom). Jeg håper at vi finner en god balanse, så hun kan være i god form, og medisinfri, i mange år til 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: