Samlefilmer fra WAO 2016

Jeg har satt sammen filmene gren etter gren, så det blir litt sammenheng i grenene 🙂

Begynner med den grenen jeg er minst fornøyd med (om det går an å si?) 😀
Biathlon (tokamp) er helt klassisk, som den individuelle delen av FCI-VM, med et hoppløp og et agilityløp hvor begge teller, og det endelige resultatet er sammenlagt med først feilpoeng, og deretter tid for å skille ekvipasjene.
At Kuling kræsjet i en oxer i det første løpet, skriver vi på kvoten for tungt underlag og maksede hinder.
Min (nesten) perfekte lille hund endte på 9. plass sammenlagt!

Så til min favorittgren fra årets WAO, selv om det var her vi fikk lavest sammenlagtplassering (12. plass): Games! 
Klassene Snooker og Gamblers er ukjente og annerledes for en nordmann, men når man vel setter seg inn i reglene er det både krevende, inspirerende og veldig, veldig gøy!
I år var vi enda nærmere toppen enn i fjor: hadde jeg klart å sende Kuling rett på oxeren i gamblers-finalen, hadde etter alt å dømme strategien fungert perfekt, og den potensielle poengsummen ville holdt til gull!
I begge klassene får du tildelt et antall sekunder å plukke fritt valgte hinder på, før du på enda knappere tid skal fullføre en fastlagt sluttsekvens og forhåpentlig gå i mål før tiden renner ut. Her handler det altså om å kjenne din hunds sterke sider, vite akkurat hva du rekker på nøyaktig hvor mye tid, og å plassere seg strategisk for sluttsekvensen så du kanskje rekker det. Perfekt for en nerd som meg 😀

Tredje og siste gren fra årets WAO: 4. plass sammenlagt i Pentathlon! Mer enn jeg våget å håpe på!
Pentathlon = femkamp. Fem løp sammenlagt krever stabilitet. Men her slås tid og feilpoeng sammen, slik at en rask tid kan veie opp for en feil.
 Kuling startet utrolig bra, med feilfrie løp i begge de første rundene. Vi lå på 7. plass, 4 poeng bak toppen, etter to runder! Runde tre gikk på en veldig tung bane, og vi fikk med oss to riv. Ikke skuffet, mer imponert over at Kuling tross alt klarte å hoppe alle de andre hindrene prikkfritt. I runde fire bommet Kuling på et løpende felt, og jeg trodde at vi ville ha sunket på listene før den femte og avgjørende runden.
Der tok jeg feil! Gode tider veide opp for feilene våre, og Kuling var ikke den eneste som plukket med seg feil på det tunge underlaget. Vi lå på fjerdeplass før finalen! 1,7 poeng fra tredjeplassen!
Å gå inn som en av de aller siste i en stor finale er alltid heftig, og den ultimate testen for nerver og mental styrke. Jeg er utrolig stolt av at jeg klarte å fokusere på flytfølelse og samarbeid med Kuling heller enn resultater – både før løpet og etter at vi kom i mål.
Enda et feilfritt løp! Enda en tur i flytsonen, sammen med den fantastiske lille hunden som gjorde sitt beste i alt han ble bedt om! Vi klarte å holde fjerdeplassen vår!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: