Ettårssmilet

Min vakre valp fyller ett år i dag! Valpen som smilte på bildene, og valgte navnet sitt selv. Jeg er utrolig takknemlig for å ha fått oppleve det første leveåret hennes, og takker Sigurd nesten daglig for at han (etter langvarig overtalelse) gikk med på å la meg kjøpe henne.Jeg er takknemlig for oppdretterne Kee og Johan som lot meg få ansvar for henne. Jeg er takknemlig for at Fanny til slutt fant en valp som jeg ville ha (og for Ida som orket å gi meg forslag etter forslag og gjorde stadig ny research, selv om jeg var kresen og sa nei til det meste). Om jeg skulle designet drømmevalpen selv, hadde den vært til forveksling lik mitt elskede Smil!

Jeg er hodestups forelsket og endeløst fascinert. Smiley er mye! På godt og på vondt. Helt ærlig, hvis jeg hadde visst hvor krevende hun ville bli, hadde jeg nok ikke våget. Til tross for gråt og tenners gnissel har denne valpen hoppet rett inn under huden på meg. Ikke engang hennes maniske løping i sirkler og enorme ressursforsvar kan vippe meg av kjærlighetspinnen. Hun er alt jeg ønsket meg, og ganske mye ekstra!

Dette er en border collie av et helt annet kaliber enn jeg har opplevd tidligere. Litt diamant, litt dynamitt. Jeg lærer helt nye ting av henne, og hun lærer heldigvis en masse av meg også.

Det er så mange å takke, men jeg skal forsøke å gjøre listen kort. Anniken, for perspektiv og humor når jeg kjører meg fast. Katrine, for at du blir med meg på alskens roadtrips. Camilla, for at du pusher meg til å trene valpen min mer og bedre. Ida og Linn, for fjåll og fjas og valpepass og fototur. Og Tone Cecilie, som gikk rett på og fant akkurat den låta som jeg tror Smiley ville valgt selv til filmen sin:

“Oh, I don’t know what you’ve been told, but this gal right here’s gonna rule the world! Yeah, that is where I’m gonna be, because I wanna be – no I don’t wanna sit still, look pretty!”

Til slutt: en stor takk til Smiley, min elskede Head Bitch In Charge (som det synges i låta), for at du liker meg like godt som jeg liker deg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: