Smiley lærer slalåm, episode 2 og 3

Det ble slalåmtrening i dag også 🙂

I formiddag tok jeg to økter før jeg dro til svømmehallen, og jeg angrer på at jeg ikke filmet! Første økt var en kort oppfriskningsøkt fra i går, med litt ulike innganger og forstyrrelser på én port. Siden det gikk fint fikk andre økt bli introduksjonen til to porter, og det har jeg aldri opplevd at har gått så greit med noen av de tidligere 2by2-hundene mine! Hun kjøpte konseptet, helt uten spørsmål, allerede fra første repetisjon. Null problem med å finne inngangen på første port, null problem med å oppsøke andre port, og null behov for å belønne mellom dem. Wow!

I ettermiddag har vi gjort noen økter til. Først det som ble dagens tredje økt, med repetisjon fra den andre – to ganske åpne porter med ganske god avstand mellom. Den filmet jeg:

Deretter gjorde vi en økt som ikke ble filmet, hvor jeg trakk den siste porten litt nærmere for å øke behovet for å samle seg i inngangen, vektforskyve og å ikke falle for fristelsen til å flyte ut litt når jeg løper eller sender fra en skarp inngangsvinkel. Alt har gått så greit og så raskt at nå er vi på to tette porter, med 90 graders vinkler:

Jeg tror vi holder oss på 90 grader en stund. Både fordi feilprosenten økte en hel del (særlig fra venstreingang kl 7-8), men også fordi det er omtrent her jeg har lyst å introdusere henne for alléslalåm parallelt. Klubben har en sikksakkvariant, så den er lett å sette opp i akkurat samme vinkel. Jeg har lyst å gjøre både litt 2by2 og litt allé parallelt denne gangen, og se hva det kan gjøre med teknikken hennes. Kuling har jo som kjent en skikkelig ineffektiv teknikk, så jeg er ekstra interessert i å følge med på hva Smiley etter hvert gjør med bena når forståelsen øker og slalåmen blir smalere 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: