Smiley lærer slalåm, episode 4 og 5

I dag tok vi en tur bort på hundeklubben (jeg gikk dit for å teste foten, og foreløpig er den ok!) og sjekket overføringsverdien til alléslalåm. Jeg vil si det gikk greit, først en økt på ganske ekstrem allé for å sjekke at hun forstod konseptet:

Deretter dro jeg alleen ut til 90 graders vinkler, altså samme avstander som vi har hatt i treningen på fire pinner hjemme. Disse klippene er tatt fra flere økter, for å forsøke å illustrere omtrent hva som var vanskelig og trenger å jobbes mer med:

Jeg ønsker ikke høyere feilprosent enn dette, og jeg misliker at hun noen ganger repeterte samme feil flere ganger før det ble riktig (hun trengte også noen ganger hjelp med nytt startpunkt for å forstå hva som var rett). Jeg vil derfor gjøre hovedparten av inngangsjobbingen de neste øktene på bare fire pinner, så jeg kan isolere bedre akkurat hva det er jeg vil ha. Med fire pinner er det også lettere å flytte ut den andre porten litt igjen for å illustrere for henne at det alltid er på den første porten at inngangen skal skje. Kanskje man kunne gjort det samme ved å ta bort pinnepar 2 og 3 i alleen?

De neste øktene blir på mer standard 2by2 frem til jeg ikke får noen inngangsfeil der, så får vi se hvordan jeg går videre… Veien blir til underveis 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: