Smiley lærer slalåm, epsiode 6

Vi har gjort noen økter i hagen, og vridd portene litt så de er smalere. I dag hadde hun nesten ingen problemer med innganger, men derimot med å bremse nok til å klare inngangen fra en skarp vinkel hvis jeg løp for mye (sendte henne rundt et tre og løp videre nedover mot belønningslinjen mens hun skulle ta den selv, da ble det lett å bare flyte forbi hele slalåmen i en jevn bue).

Dette er veldig viktige ferdigheter som jeg mye heller jobber på nå, enn på en lukket slalåm hvor det er mye vanskeligere rent fysisk. For å sette en vanskelig inngang i full fart må hunden ikke bare forstå hvor inngangen er og at den skal ta den uavhengig av hvor handleren beveger seg videre; den må også kunne teknikken i å vektforskyve og bremse nok i inngangen til at den ikke bare sklir tvers gjennom eller kræsjer i pinne nummer to eller tre.

Har du sett handlerne som bremser opp mens hunden er på vei mot inngangen? Derfor! Jeg vil ikke at mine hunder skal trenge den hjelpen, de skal vite at de må bruke samme teknikk uansett hva jeg gjør – deres fart og linje bør være upåvirket. Jeg tenker det samme om alle andre svinger og tekniske partier i banen: så lenge hunden forstår hvor den skal i god tid, må den kunne ta i bruk god teknikk uavhengig av om jeg løper fort langt foran eller står igjen bak. Derfor elsker jeg å bryte ned ferdighetene i små elementer som grunntrenes hver for seg før de settes sammen og proofes med forstyrrelser 😀

Smileys slalåminnlæring går ikke like raskt som Kulings. Han lærte fire rette pinner fra alle innganger på to dager. Jeg har ikke de samme treningsforholdene nå, ei heller tid til å trene så mange økter per dag som jeg gjorde de to dagene. Men jeg håper å få til et enda bedre resultat, proofe for flere handlerforstyrrelser, og trene frem en bedre teknikk. I helgen skal vi lære om sauegjeting, så neste slalåmepisode her på nettsiden kommer til uka en gang. Slowly but surely – en uke ut i prosjektet har vi altså kommet til ganske bra forståelse på to halvåpne porter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: