Smiley-slalåm, episode 10 (og litt bonus-RC)

Det har tatt tid, dette med å lære Smiley slalåm. Hovedsakelig fordi Kuling har fått hovedparten av treningsfokuset nå i den mest intense uttaks- og mesterskapssesongen, men også fordi jeg ikke føler noen hast og har vi har jobbet med RC parallelt.

Hun har nå ingen problemer med forståelsen for rett slalåm, så vi gjør noen økter på det innimellom. Men det er lett å se at teknikken er krevende for henne enda (vi har virkelig ikke trent mye slalåm siden sist jeg la ut film, selv om det er over en måned siden). Kveldens økt gikk på å finne en litt skjevt satt inngang når man kommer fra rett tunnel, uavhengig av hvilken side av tunnelen jeg befinner meg. Kuling sørger for at hun er vandt med forstyrrelser :p

De fleste øktene gjør vi på en smal allé. Både fordi det gjør teknikken lettere og belastningen mindre, men også fordi det umiddelbart føles bra å ha gått inn i inngangen riktig, og tilsvarende feil om hun kommer inn feil. I tillegg bruker jeg en “no reward marker”; jeg sier “oups” når hun bommer på inngangen. Dette varsler at hun ikke trenger å fullføre slalåmen før hun kommer tilbake for nytt forsøk, det vanker ingen belønning for det aktuelle forsøket siden noe har gått feil. Økten jeg filmet i kveld er egentlig ganske typisk. Vi starter helst med en enkel repetisjon, og øker utfordringene etter hvert som hun lykkes med de stegene jeg har tenkt meg. Fokus i denne økten lå på å springe forbi utgangen (og oppover, i motsatt retning av dit hun må for å fullføre slalåmen).

Tanken videre med slalåmen nå er å fortsette med nesten rett allé til jeg er happy med alle innganger uavhengig av hvor fort jeg løper, for deretter å proofe mer borte på hundeklubben hvor det er mer plass men ikke en allé som fungerer å sette såpass lukket (den fra agimet blir veldig ustabil når den er nesten rett), så det blir dermed på vanlig slalåm. Jeg har en liste med ulike slalåmoppsett jeg vil ha trent på (og fått til) før jeg synes slalåmen er konkurranseklar…

Vi lekte også en økt RC (running contacts) i kveld, en veldig fin økt på syv repetisjoner med syv solide treff. Jeg forsøker å jackpotte stil jeg liker, og er oppmerksom på at hun har litt tendens til overreach og fortsatt en ekkel tendens til å iblant holde det ene bakbenet oppunder kroppen på vei ned. Denne økten viser ikke så mye av akkurat det, og jeg er glad for å kunne jackpotte samtlige syv forsøk på en økt! Godt for selvfølelsen og fremtidstroen i prosjektet 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: