Syvåringen som fikk bestemme sin egen bursdagsfeiring

Kuling fyller syv år i dag! Eller “phyv ål” om han skulle sagt det selv… Syv lange og korte år fulle av kjærlighet, bekymringer, eventyr og håp om mange flere. Han er en fantastisk spesiell liten hund, og sammen kan vi noen ganger skape den flyten som er så magisk at vi igjen og igjen oppsøker agilitybaner omkring i verden for å jakte mer.  Jakte flyt. Men det var ikke egentlig agility dette innlegget skulle handle om.

I kveld fikk nemlig Kuling velge sin egen bursdagssykkeltur, og han overrasket oss stort! Etter å ha tilbragt ettermiddagen i hagen med en rådyrskrott, tok vi en liten runde i solnedgangen. Vi lot Kuling bestemme hvor vi skulle dra. Det ble rett frem i det første krysset (og allerede der var jeg overrasket, venstre går til skogen og høyre går til hundeklubben, rett frem går ingen interessante steder, trodde jeg), til høyre etter den nedlagte kornifabrikken, over jernbanen på en liten gangbro, rett over parkeingsplassen og straka vegen til døren på matbutikken!

Jeg visste ikke engang at Kuling ante hvor matbutikken er, dit drar vi vanligvis i bil og hundene pleier ikke å være med – ei heller den ruten han valgte i dag med gangbroen. Inn på Kiwi fikk han ikke lov til å gå, så vi ventet utenfor mens Sigurd handlet det han antok at Kuling mente vi manglet – bursdagskarbonadekaker! Etter å ha gitt Sigurd en stor klem og slafset i seg en karbonade, trakk han oss rett hjem igjen i en forrykende fart – han hadde visst utrettet akkurat det han ville.

Vi bare måper. Og noterer at hvis han stikker av hjemmefra, er Kiwi det første stedet vi bør lete!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: