Smileys første spor

Smiley får lov til å spore litt nå – det åpner en ny verden av muligheter til alternativ trening.

Jeg la hennes aller første spor i går, noen hundre meter rundt tomten vår gjennom skogen, over bekken, opp en liten steinur, langsmed jordekanten og over agilitybanen. Det fikk ligge en time, og hun bare gikk det som hun aldri har gjort noe annet! Første gangen jeg har sporet med ny hund har alltid vært litt halvforvirret, med fine elementer og en del ikke fullt så fint. Å se henne bare plukke sporet og gå rolig og metodisk i halvslakk line var veldig gøy!

I dag la jeg et lengre spor, tvers over jordet, langsmed kanten og tvers over tilbake. Det fikk ligge i to timer og var vanskeligere for henne. Jeg tror noe av det som gjorde det vanskelig var at vi hadde litt sidevind, slik at lukten flytter seg sideveis fra der jeg vet at jeg har gått. Jeg er nøye med å merke så jeg vet eksakt hvor jeg har gått, for jeg vil ha en rolig og presis hund heller enn fart og spenning. Jeg skal passe på vindretningen neste gang, men tror to timer liggetid er ganske passelig for henne nå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: