Askim og Arendal

 

September fikk virkelig konkurransetema i år!

IMG_2086

Siden forrige oppdatering har jeg vært i Askim med Kuling og i tillegg lånt Sigurds lille Ville, i tillegg til fellestur til Hove. Det var gøy og annerledes å låne Ville. Morsomt å se hvor bra vi faktisk klarte å samarbeide på banen, til tross for at vi har trent veldig lite agility sammen. Når jeg trener Ville er det stort sett hverdagslydighet eller enkeltferdigheter det handler om, jeg kan telle på én hånd de gangene vi har løpt bane sammen. Vi gjorde ingen feilfrie løp, men var nærmere enn jeg hadde forventet. Litt ekstra kult at hun sitter solid på start og stopper på felt til tross for at jeg utfordrer henne med posisjon – det er tydelig at hun skiller på hva hun tror hun kan slippe unna med for de ulike trenerne sine! Sigurd er nok litt mindre konsekvent enn jeg, og det har Ville skjønt 😉

Kuling tok derimot nok en pallplass, denne gangen 2. pl i A3 for Gondola Guttormsen:

I Arendal vant Sigurd og Ville hopp 2 large for Veronika Herendy, og tok sitt første napp til klasse 3. Et skikkelig gåsehudløp!

Med Kuling kjentes ikke Arendalshelgen så bra. Det var som om vi ikke var helt på det samme laget igjen. Som om han bare ga 95%. Som om vi var to individer på banen som forsøkte å kommunisere på tvers av artsgrenser i stedet for en enhet. Ikke oss mot banen, men meg mot banen og hunden og faktorene rundt. Ikke den magiske følelsen jeg jakter på og det siste året har vært bortskjemt med nesten hver gang jeg har gått inn på banen med Kuling. Når jeg ser på film ser jeg at han igjen slet veldig med underlaget (dessverre noe han har gjort flere ganger på Hove, som har vært uheldig for oss siden det ofte har vært uttaksstevne der), men jeg forundrer meg over at jeg ikke så det live. Dette er det første løpet vi gikk lørdag morgen og alt kjentes skikkelig ukoordinert og rotete, men på filmen får de rare valgene han tok (som at jeg ble stående og vente en hel liten evighet mellom hinder 2 og 3, og at han forsvant forbi slalåminngangen) en slags forklaring. Bena forsvinner under ham, og han sklir ut av svingene…

Den ugne følelsen jeg satt igjen med etter en usynkronisert konkurransehelg roet seg litt da jeg fikk sett filmene, men Kuling har likevel bestilt seg en time hos Thomas Sissener i slutten av oktober for å få gått gjennom kroppen sin grundig. Kuling er blitt syv år, han har alltid hatt en ranglete kropp med dårlig koordinasjon og balanse, og det er bare å forvente at han etter hvert begynner å få noe slitasje. Han ser stort sett veldig bra ut, og med unntak av nedslitte hjørnetenner og knasing i bakbena når han reiser seg, er det ikke mye som sier at han antakelig ikke har så mange år igjen på banen. Men han er en toppidrettsutøver og fortjener å følges grundig opp. Det innebærer for det første at jeg følger nøye med på hvordan kroppen hans og bevegelsene hans utvikler seg, og kompenserer med styrketrening og massasje – men også at jeg innimellom bør la utenforstående undersøke ham for å sette friske øyne på de tingene jeg kan ha oversett. Kuling er en fantastisk konkurransehund for tiden, og jeg håper virkelig at vi har noen gode sesonger foran oss før det er på tide å gi seg…

Og så Bris, da! Hun var ikke med til Askim, men gjorde mye bra på Hove hun også, blant annet flere feilfrie løp:

Laget vårt Underdogs tok til alt overmål et lagnapp for tre av hundene (Bliss, Ville og Bris) på søndagen i Arendal. Kuling disket, så han er for én gangs skyld den på laget som er lengst fra sjansen til å være med til NM2018. De mangler dermed bare ett napp, mens Kuling fortsatt mangler to. Vi får nå se – målet med laget er ikke resultater, men å få et ekstra løp med samme kriterier og konsekvenser som vi gjør i de individuelle klassene per stevnedag. Dermed varierer det veldig hvilke resultater vi slumper til å få til, det vanligste er at alle fire disker, så det skal litt til at vi får de nappene vi mangler, men det har skjedd tre år på rad så man skal vel ikke si aldri 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: